Chrudimské noviny Město slibuje cyklostezku do Vlčnova

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Město slibuje cyklostezku do Vlčnova

Chrudim – Jak se přibližuje dokončení stavby obchvatu města, respektive nedalekých Slatiňan, otevírají se doposud uzavřené silnice. Jednou z těch, kterou řidiči už dlouhé měsíce neprojedou, je spojnice mezi Chrudimí a místní částí Vlčnov.

Uzavírka této silnice začala prvního června a skončit měla 31. října. Jak už to ale s těmito termíny bývá, málokdy se je podaří dodržet. Své o tom ví i místní radnice, která třeba ústy místostarosty Aleše Nunváře (Piráti) avizovala skončení stavby sjezdu do Klobásova 20. listopadu. Nyní je však zřejmé, že 20. 11. dokončen nebyl a optimismus místostarosty zodpovědného za investice se ukázal být naivitou nezkušeného politika.

Slavná Kolářova zatáčka bude opět průjezdná. Foto: Chrudimské noviny

Starosta města František Pilný (ANO 2011) nyní přichází s informací, která potěší především Vlčnováky. Spojnice mezi městem a bývalou vesnicí se má otevírat ještě před Vánoci. Dobrým zprávám však není konec. Lidé by tu uvítali i cyklostezku. Projekt je hotov, jen řešíme s ŘSD, jak s nimi skloubit stavbu. Je škoda, že nebyla zahrnuta v projektu obchvatu,“ sděluje starosta. Reálný se prý jeví jako termín výstavby rok 2022.

 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele chrudimák
#9734 chrudimák 25. Listopad 2020 - 22:29
Ono je to spíš zachraňování liknavosti předchozích radnic, které se nepodívali pořádně do projektů obchvatu a v podstatě až po dvanácté začali řešit, že hojně využívaná cyklo trasa na "Tři bubny" je přerušená obchvatem bez náhrady a cyklisté by museli na velkou křižovatku .... Tak kéž by aspoň toto dopadlo ....
Obrázek uživatele emik
#9739 emik 26. Listopad 2020 - 19:02
V projektu ani nebyl zahrnut sjezd od Pardubic u Kaufu - aby tam člověk nemusel odbočovat vlevo a dával přednost všem. Výhoda je, že "tam jezdí 70, je tam totiž značka". Návěsy už to zjistili a jezdí okolo drůbežárny.
Obrázek uživatele Heboučký
#9743 Heboučký 27. Listopad 2020 - 17:52
Pisálek se měl zeptat Štěpánka však má na starosti dopravu ne???? Určitě má v rukávu nějakej debilní projekt jako ten u stadionu kde chtěj vobyčejný parkoviště a ne parkovací domy který by si lid prostý zacáloval. Na druhou stranu chápu že dělat píár těm netáhlům vod Pirátům se tady asi nikomu nechce. Kórt když jdou Kušťákoi po krku pod Kopanicej :-))))
Obrázek uživatele bubos
#9744 bubos 30. Listopad 2020 - 10:40
Heboučký: Pisálek se měl zeptat Štěpánka však má na starosti dopravu ne???? Určitě má v rukávu nějakej debilní projekt jako ten u stadionu kde chtěj vobyčejný parkoviště a ne parkovací domy který by si lid prostý zacáloval. Na druhou stranu chápu že dělat píár těm netáhlům vod Pirátům se tady asi nikomu nechce. Kórt když jdou Kušťákoi po krku pod Kopanicej :-))))
prosím o vysvětlení. Co provádějí Kušťákovi? Jste asi ze stavebního a máte informace. Pište, lid chrudimský, který potřebuje bydlet, rád podpoří vaše návrhy.