Chrudimské noviny Discgolf zastupitelé v Městském parku nechtějí

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Discgolf zastupitelé v Městském parku nechtějí

Chrudim – Bude, nebo nebude? Nejprve se zdálo, že po vyjádření části veřejnosti a též zamítavém postoji města je problematika discgolfu v Městském parku vyřešena. Sportovci, kteří tento druh volnočasové aktivity vyznávají, se však nevzdávají tak snadno a přišli proto s novým návrhem.

Tento jejich návrh šel jako jeden z bodů jednání na schůzi městského zastupitelstva konanou 7. prosince. Skupina discgolfistů chtěla vybudování „hřiště“ zaplatit ze svého a následně ho předat městu. Náklady pro místní radnici tedy 0 korun českých. Ani to však na politiky nezabralo.

Jiří Hradec (Koalice pro Chrudim) si například myslí, že toto „hřiště“, jež je tvořeno několika koši, se do Městského parku nehodí. Ten je dle Hradce určen primárně na procházky ve stylu prvorepublikového korza za doprovodu hudby. Bývalý starosta Petr Řezníček (SNK-ED) discgolf v Městském parku také nechce. Ideální by prý pro tuto aktivitu byl pozemek za budovou Gymnázia Josefa Ressela, takzvaný „Radar“.

Kdo hlasoval pro discgolf v Městském parku, přibližuje obrázek vložený výše.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Chrudim Ák
#9758 Chrudim Ák 11. Prosinec 2020 - 8:55
Peťo, na radaru jak sám dobře víš je fotbal golf. Peťo a Jirko - park s procházejícími lidmi je fain myšlenka, něco jako hospoda na mýtince. Zvedněte někdy půlky z gauče a běžte se podívat kolik lidí se tam prochází. Nevidím důvod nemít další sportoviště, za financování sdružením bych se ovšem styděl, není to velká investice a sekat trávník kolem bude město tak i tak. Hrách na zeď, co? Ve zdravém těle zdravý duch, v nemocné hlavě...