Chrudimské noviny Nunvář chce do sněmovny, Štepánek odejít z politiky

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Nunvář chce do sněmovny, Štepánek odejít z politiky

Chrudim – Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky se nezadržitelně blíží. V době řádění zákeřné čínské chřipky se sice moc velká předvolební kampaň očekávat nedá, přesto strany a hnutí usilovně řeší, kdo se do boje o hlasy voličů zapojí. Piráti tvoří koalici s ideově blízkými Starosty a nezávislými.

Nominaci na kandidátku Pirátů a STAN přijal i chrudimský pirátský místostarosta Aleš Nunvář. Přestože se nakonec na druhé ani třetí místo kandidátní listiny nedostal, protože jeho kolegové si vybrali jiné borce, není bez zajímavosti nahlédnout do Nunvářova vyjádření v duchu „co by kdyby“. Jeho kompletní řeč najdou zájemci v příloze pod textem. Čtení je to v mnohém kuriózní. Sebevědomí totiž Nunvářovi rozhodně nechybí.

V případě zvolení do PSP bych se vzdal jak postu místostarosty, tak postu radního. Naopak bych se pravděpodobně nevzdal mandátu zastupitele obce. Důvod je ten, že kombinaci řadového zastupitele obce a poslance považuji za oboustranně výhodnou. Poslanec může obci s lecčím pomoci a zároveň se permanentně udržuje nohama na zemi. Dobře si je vědom problémů běžného chodu obce, tedy kontakt s komunální politikou považuji pro výhodu. Za dva roky na chrudimské radnici jsem profesně zase o kus vyrostl a prokázal, že dokáži ve veřejné exponované funkci uspět,“ píše svým kolegům Pirátům Nunvář.

Druhý Pirát ve vedení města, Pavel Štěpánek, překvapivě kandidovat nebude. Své důvody pro stranické kolegy shrnul v krátkém vyjádření a jsou vpravdě šokující. Vše jsem měl vymyšlené a se svým okolím i dobře prokomunikované. Připravoval jsem se poměrně dlouho. Je jasné, že v případě úspěchu bych složil mandát na radnici a opustil i svou práci a plně se věnoval mandátu poslance. Během kampaně bych si navíc uvolnil ruce z radnice a vzdal se i odměny. Dokonce už jsem začal šetřit, protože jsem do kampaně chtěl investovat až 50 tisíc. Přizpůsobovala se tomu i má rodina (velký dík a respekt Nikče za její oporu, kterou mi je). Detailů ohledně případné kandidatury jsem řešil mnoho. Důvody změny názoru jsou jinde a mé rozhodnutí nespočívá jen ve vzdání se této životní možnosti, kterou jsem měl na dosah ruky, ale v postupném odchodu z politiky jako takové. Vzhledem k tomu a že bez falešné skromnosti v tuhle chvíli asi patřím mezi nejvýraznější postavy kraje, nebudu kandidovat vůbec,“ sděluje Štěpánek.

Příloha: 
Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele ČECH
#9816 ČECH 29. Leden 2021 - 21:06
Hoši sebevědomí máte vysoké,ale slušné chování,úcta ke starším a zkušenějším lidem vám chybí.Máte se ještě hodně učit.
Obrázek uživatele Jokl
#9817 Jokl 29. Leden 2021 - 21:44
"Patřím mezi nejvýznamnější osobnosti kraje", řekl dlužič, podvodník a lhář, který za sebou nemá vůbec nic. A takhle my tu žijeme ...
Obrázek uživatele devin m
#9818 devin m 30. Leden 2021 - 11:26
Pane Valento, děkuji moc za tento Váš článek. Díky němu jsem si uvědomil, že jsem někdy až zbytečně skromný a že mi chybí troška toho zdravého sebevědomí :-)).
Obrázek uživatele ČECH
#9865 ČECH 5. Březen 2021 - 9:15
Dokáži ve veřejně exponované funkci uspět...........eňo ňuňo řeči,ale svádět na covid nezařízení popelnic na bioodpad je dosti směšné.
Obrázek uživatele daniel.lebduska
#9949 daniel.lebduska 9. Červen 2021 - 11:36
Jen je potřeb uvést na pravou míru, že Pavel Štěpánek, když psal: "Vzhledem k tomu a že bez falešné skromnosti v tuhle chvíli asi patřím mezi nejvýraznější postavy kraje, nebudu kandidovat vůbec," měl na mysli v rámci krajské buňky Pirátů PK. Je pravda, že takhle už to takové emoce nebudí, že?
Obrázek uživatele Heboučký
#9951 Heboučký 9. Červen 2021 - 18:07
daniel.lebduska: Jen je potřeb uvést na pravou míru, že Pavel Štěpánek, když psal: "Vzhledem k tomu a že bez falešné skromnosti v tuhle chvíli asi patřím mezi nejvýraznější postavy kraje, nebudu kandidovat vůbec," měl na mysli v rámci krajské buňky Pirátů PK. Je pravda, že takhle už to takové emoce nebudí, že?
Pro takovýdle lidi má čeština heskej název....řitilezec :-D