Chrudimské noviny Lávka v Úzké vlastně nikomu nechybí, proč ji tedy znovu stavět?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Lávka v Úzké vlastně nikomu nechybí, proč ji tedy znovu stavět?

Chrudim – Některé stavební práce v režii města se neúměrně vlečou a ukazují na skutečné schopnosti politiků v rolích vyjednavačů. Místostarosta zodpovědný za investice, Pirát Aleš Nunvář, si tak před stranickými kolegy může klidně „plácat játra“ o tom, jak v exponované funkci uspěl, skutky však hovoří jinak. Ukázkovým příkladem jeho neschopnosti je chybějící lávka v Úzké ulici.

Lávka zmizela 25. července 2019. Tehdy starou lávku vyzvedl jeřáb a ta následně zmizela v nenávratnu. Už tehdy bylo jasno, že město bude muset investovat do mostku nového. Jednání s Povodím Labe se prý táhla, neméně problémů údajně dělali majitelé sítí, které pod lávkou vedly. Čas od času se objevily „vlaštovky“ – lávka měla být postavena už na podzim roku 2019, pak zas ne, protože město nemá peníze. V mezičase se však ukázalo, že lávka vlastně nikomu až tak nechybí. Financování stavby Siagem, které je v těchto dnech již veřejným tajemstvím, se ukazuje jako zbytečné.

Lávka v Chrudimi se staví od července 2019, kdy byla odvezena. Nyní máme říjen 2020. Nad řekou je prázdno. Nezjistili politici po roce a několika měsících, že lávka v Chrudimi je zbytečná? Je 16 měsíců uplynulých od počátku stavby hodně? Je to málo? Je to hodně málo? Co lze za tu dobu postavit? Kde byla výstavba mostu Viaduc de Millau po 16 měsících, kde výstavba skleněné lávky Zhangjiajie, kde výstavba ostatních mostů a lávek? Vznikly by vůbec tyto stavby, pokud by se k nim přistupovalo po Chrudimsku,“ ptal se koncem loňského roku Vlasta Koupal a je jasné, že tato otázka obsahuje i svou odpověď.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele chrudimák
#9825 chrudimák 9. Únor 2021 - 22:35
Ale všem slíbíme všechno, jen ať nás znovu volí...... nešlo by tam natáhnout lano a pod schody pramičku uchycenou k tomu lanu ???? mimo to "slackline" je teď IN, bychom předběhli dobu. to určitě nemají ani v Émerice.
Obrázek uživatele ČECH
#9827 ČECH 10. Únor 2021 - 10:33
chrudimák: Ale všem slíbíme všechno, jen ať nás znovu volí...... nešlo by tam natáhnout lano a pod schody pramičku uchycenou k tomu lanu ???? mimo to "slackline" je teď IN, bychom předběhli dobu. to určitě nemají ani v Émerice.
Převozníkem může být některý ze slibotechny,když jim lávka nechybí.
Obrázek uživatele rodacka
#9828 rodacka 10. Únor 2021 - 13:32
Že lávka nikomu nechybí?????A ptali se vůbec někoho???Chybí,chybí,jen jsme si trošičku za téměř dva roky zvykli,my,co tu v jejím sousedství bydlíme,tím obcházením nejsme nadšeni a pokud vím,z radnice její opětovnou konstrukci s námi nikdo nekonzultoval.On ten slepenec na radnici věrně kopíruje vládní slepenec včetně nesmyslů,které z něj vypadnou....