Chrudimské noviny Město nechalo bilboardy odvézt, některé jsou zase zpět

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Město nechalo bilboardy odvézt, některé jsou zase zpět

Chrudim – Drzost některých „podnikatelů“ je opravdu neuvěřitelná. Zatímco běžný místní živnostník, který ještě nemusel vinou vládních nařízení svou provozovnu zavřít, si nedovolí postavit na chodník stojánek s nabídkou svých služeb, jiní bezostyšně zabírají pozemek jak městu, tak třeba i Ředitelství silnic a dálnic.

Některé výlohy v centru města působí spíše jako krámky na francouzském venkově, daleko od velkých měst. Opuštěná místa, v nichž se tu poskytovaly služby barbershopu, onde prodávaly cukrovinky. Vládní příkazy a zákazy umrtvily již tak dost mrtvé okolí Resselova náměstí a prozatím se nezdá, že by mělo být něco jinak.

Pozitivní změnu přineslo konání starosty Františka Pilného (ANO 2011) a místních technických služeb. V polovině února, konkrétně 15., starosta informoval redakci Chrudimských novin, že nelegálně rozestavěné bilboardy, které neznámý podnikavec, spíše však celá skupina „vykuků“, umístil na městské pozemky k silnicím, nechá odvézt. Tak se i stalo.

Koncem února je však vše opět ve starých kolejích. Bilboardy jsou zpět, tentokráte však podle starosty pouze na pozemcích, které městu nepatří. Celá akce přidrzlých podnikavců je v řešení krajem a ŘSD.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele chrudimák
#9841 chrudimák 25. Únor 2021 - 12:59
Na toto téma jsem zaslechl dobrý nápad. Položit je a když je postaví, tak znova, klidně znova a byl by pokoj přetáhli by si je jinam. Ale na to, to chce mít řádné Koule a snahu něco razantně změnit. Mimochodem, dotaz - pokud je na kruhák dávali znova, tak to MP neviděla, když tam jsou kamery ???? Mohli je chytit za ruku a naplácat jim.