Chrudimské noviny Komedie zvaná veřejné zakázky

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Komedie zvaná veřejné zakázky

Chrudim – Veřejné zakázky jsou oblast, kterou málokdo sleduje, přestože jde o nakládání s veřejnými penězi, tedy financemi, o něž byli občané skrze daně od státu obráni. Stát, potažmo obce, není v jednoduché pozici. Firem, které se do výběrových řízení hlásí, je málo, mnohdy se tak spíše oslovují ty, o nichž vědí, že na opravu chodníku nebo výstavbu skateparku kývnou.

Právě „realizace“ skateparku – jak toho doslouživšího, tak nově vybudovaného – je ukázkovým příkladem „klauniády“. V roce 2003 firma Mystic Construktions, s. r. o., vystavěla pro město montovaný skatepark v Klobásově. Ten však časem přestal nárokům skejťáků vyhovovat a v únoru 2018 tak bylo rozhodnuto – je třeba připravit veřejnou zakázku na projekt. Kdo vyhrál? Firma zmíněná výše. Za 141 tisíc korun připravila projektovou dokumentaci pro vydání všech úředních „lejster“.

Začátkem srpna 2019 bylo zahájeno zadávací řízení na výstavbu nového skateparku. Zadavatelem je městská firma Sportovní areály Města Chrudim – tady už do hry vstupuje také nová radniční koalice, která ve vedení města sedí dodnes.

Jaká byla hodnota zakázky, je více než známé – téměř šest milionů korun. Do „výběrka“ na stavbu nového skateparku se přihlásil jeden zájemce. Bystřejší čtenář již tuší, že šlo o firmu Mystic Construktions, s. r. o., a ta ho též postavila.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele emik
#9844 emik 27. Únor 2021 - 9:36
Dobrý den, pane Valento. Divné vám je, že byla dvakrát vybraná stejná firma, nebo to, že byla vůbec vybraná TATO firma, nebo že dokonce dvakrát? A vy víte, kolik stojí upravit takhle velký prostor (zemní práce & co), materiál a práce? Zatím jste jako obvykle jen KOPNUL do města. Jediná informace je jméno firmy a že dělala dokumentaci i stavbu. Ono snad není na škodu se přihlásit k zakázce za státní peníze: platit budou a chyby stavby se nějak zahladí.
Obrázek uživatele Chrudim Ák
#9850 Chrudim Ák 28. Únor 2021 - 1:49
autore - znáte v ČR lepší firmu v tomto oboru?
Obrázek uživatele karel1
#9851 karel1 28. Únor 2021 - 23:37
Pan Valenta zase nemá o čem psát.To už je zase okurková sezona? Ne pan pisálek si potřebuje zase kopnout. Ubožáček. To už aha píše lépe.
Obrázek uživatele borůvka
#9852 borůvka 1. Březen 2021 - 6:38
No jasně .... opět pan redaktor = odborník na cokoliv :(
Obrázek uživatele ČECH
#9853 ČECH 1. Březen 2021 - 9:12
borůvka: No jasně .... opět pan redaktor = odborník na cokoliv :(
Pan Valenta ví co psát,ale problém je na druhém konci , pochopit firmu"já na bráchu,brácha na mě"!to je makačka na bednu,což každý nedá.
Obrázek uživatele borůvka
#9854 borůvka 1. Březen 2021 - 14:52
ČECH: Pan Valenta ví co psát,ale problém je na druhém konci , pochopit firmu"já na bráchu,brácha na mě"!to je makačka na bednu,což každý nedá.
To ano, hlavně developerské praktiky ... "já na bráchu, brácha na mě", to je makačka na bednu, což každý nedá.
Obrázek uživatele Heboučký
#9855 Heboučký 1. Březen 2021 - 15:34
Ciwe víc si pisálek fakt nemoh přát pro potrzení toho co napsal :-)))) Potrefený husičky už kejhaj a školník z ekonomky zase přidává svý moudra :-D