Chrudimské noviny Na výlepové ploše se objevil vzkaz spílající vládnoucí moci

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Na výlepové ploše se objevil vzkaz spílající vládnoucí moci

Chrudim – Nově natřená výlepová plocha nezůstala dlouho prázdná. U schodů pod Širokou ulicí, kde se denně mihnou stovky lidí, k tomu přímo vyzývala a bylo jen otázkou času, kdy vyprovokuje některého nespokojeného občana k zanechání výstražného vzkazu, anebo ji celou zaplní parte, kdyby to šlo, vzhledem k tomu, že jiné "kulturní" akce kromě pohřbů se v současné době nekonají.

Popsaná výlepová tabule.  Foto: Chrudimské noviny

Nespokojenost a frustrace některých občanů narůstá. A toho s radostí využívají některé politické strany, které by po volbách populismus bleskově vyměnily za tu pravou diktaturu a teď sázejí jen na to, že někteří lidé rádi hledají viníka nebo takzvaného nepřítele lidu. Na výlepové ploše u schodů nad veřejným WC, a také na sloupu u divadla, se přes noc objevila nesouhlasná vyjádření, která spílají „vládnoucí moci“.

Leták u divadla. Foto: Chrudimské noviny

„Přes noc se tam objevil nápis: 'Za tohle můžeš ty, Babiši.' A šipka k těm parte,“ upozornil nás všímavý čtenář a pokračoval: „Pak jsem šel dál a před divadlem byl plakátek proti Babišovi. Tak už to začíná, naposledy jsem to viděl v roce 1968, když se malovaly protiokupantské nápisy na zeď vápnem.“




Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele honza
#9856 honza 2. Březen 2021 - 14:10
Vox populi, vox Dei.
Obrázek uživatele devin m
#9857 devin m 2. Březen 2021 - 16:23
Jo, atmosféra mezi lidmi houstne. Taky čekám, kdy ten papiňák bouchne. Kolikrát už v médiích od konkrétních lidí zaznělo, že Babiš si sice odborníky vyslechne, ale jejich doporučení má na háku? Ty vepřové hlavy, co řídí tenhle stát, si z lidského neštěstí udělaly svůj megabyznys. Jenom v nouzovém stavu můžete přihazovat obří zakázky bez výběrového řízení pochybným firmám, o kterých ani nelze zjistit skutečné jméno vlastníka. Proč nakoupit levně a kvalitně od domácího výrobce, když to můžu nakoupit draze někde jinde a narvat si vlastní kapsy, že? To to nikomu z vás nevadí? A co víc, bude hůř. Další člověk, který měl přijít včera, nepřišel :-))))))
Obrázek uživatele Jokl
#9858 Jokl 2. Březen 2021 - 18:42
A ti zatvrzelí pitomci na radnici i jejich voliči dělají, že se jich to netýká. Před časem tady učitel Herbst psal, ať mu tedy někdo řekne, co je na Babišovi špatné. Teď si ta parte může přečíst a možná pochopí.
Obrázek uživatele chrudimák
#9864 chrudimák 4. Březen 2021 - 13:49
Když na tu fotku tak koukám, tak si říkám (trochu z jiného zde zmiňovaného soudku) kdy grafiťáci využijí nepovolených ploch kolem silnic na vyjádření toho, jak pracuje radnice nebo co si občan myslí o společnosti. Ať mi nikdo neříká, že za ty dva měsíce co tu jsou nešlo podniknout razantnější řešení (co třeba vyhláška města zakazující umisťování nepovolených reklamních ploch). A ještě dovětek pane starosto - zmínil jste, že všechny co byly na pozemku města jsou odstraněny. Tak tomu tak není. Dva vám (byť částečně) na městském stojí. To jen ukazuje, jak znáte své město. Takto se taky může stát, že jiný chytrák Vám jich tam naseká po městě dalších 20-30 a co pak ....