Chrudimské noviny Svoz bia se odsouvá, bonusy pro vzorné třídiče odpadu sci-fi

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Svoz bia se odsouvá, bonusy pro vzorné třídiče odpadu sci-fi

Chrudim – Plány byly velké, ale prozatím ztroskotaly. Údajným důvodem, proč distribuce nádob na bioodpad neproběhne v termínu, který město avizovalo, má být současný nepříznivý vývoj epidemie coronaviru, respektive vládní opatření, která nemají obdoby. Zlé, avšak dobře informované jazyky však tvrdí něco docela jiného.

Velká akce „odborníka“ na odpadové hospodářství místostarosty Aleše Nunváře (Piráti) se v termínu neuskuteční prý proto, že nebylo v silách tohoto po místě poslance bažícího politika zkoordinovat všechny kroky nutné k tomu, aby se hnědé popelnice před domy objevily. Chtít po něm, aby vymyslel třeba vhodný způsob bonusů pro ty, kdo důsledně třídí odpad a mají poloprázdné popelnice, je již úplné sci-fi.

Minimálně o měsíc se posouvá jak distribuce biopopelnic, tak zahájení samotného svozu. Důvodem jsou vládní COVID19 opatření na následující tři týdny, během kterých nemůže proběhnout plánovaná distribuce popelnic do jednotlivých ulic. V dotyčných lokalitách rodinných domů všichni obdrží leták o odložení projektu do schránek, plus zašleme informace Mobilním rozhlasem. Vyčkáme, jak se lockdown vyvine a jakmile vyjde slunce nad obzor a půjde popelnice rozdat, tak vyhlásíme nové termíny jak distribuce, tak zahájení samotných svozů BIO,“ uvedl na svém facebooku místostarosta Nunvář.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele ČECH
#9870 ČECH 9. Březen 2021 - 16:19
Tu pohádku "až vyjde slunce nad obzor" ať pirát vypráví dětem,možná na to ani ony neskočí.Obhajuje svoji neschopnost,za vše může covid?!