Chrudimské noviny Stejně museli do karantény všichni

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Stejně museli do karantény všichni

Skuteč – Nespolehlivost, a tudíž nesmyslnost antigenního testování dětí vyplouvá na povrch. Lidé doufají, že jim už brzy odzvoní. Doufejme, že to bude dříve než na konci školního roku. Konkrétní ukázka, jak nekompromisně v případě prokázání pozitivního testu postupuje hygiena, se udála před týdnem ve Skutči. Po sedmidenním mlčení o celé záležitosti promluvil i starosta.

Před týdnem se u jednoho ze žáků čtvrté třídy potvrdila nákaza koronavirem a i přes všechna dodržená opatření musela jít z rozhodnutí krajské hygieny do karantény na čtrnáct dní celá třída. Paradoxní je, že i přes nařízenou karanténu dál samozřejmě chodí do školy i do práce ostatní členové domácnosti zmíněných žáků, kteří jsou v izolaci.

Jako by se s nesouhlasnými reakcemi roztrhl pytel a lidem už došly nervy. Konečně dostali odvahu postavit se nesmyslným opatřením v podobě levných testů, které prokazatelně stejně nefungují? Někteří rodiče našli svoje vlastní rychlé řešení: Do konce školního roku prý svoje ratolesti do školy hrát loutkové divadlo už nepošlou. 

 

K problematice se dnes po týdenním odhodlávání vyjádřil i starosta Skutče Pavel Bezděk, hned za to ovšem schytal kromě pochvaly i kritiku, lidé by totiž chtěli slyšet konkrétní řešení, schválení očekávané anarchie v podobě odhození roušek a zničení testů se jim však nedostalo. Starosta kromě popsané skutečnosti ve svém psaném prohlášení pouze uvedl: „Zvážíme-li všechny dostupné informace k této problematice, dojdeme bohužel k tristnímu závěru, že vyžadovat u dětí ve škole nošení roušek a pravidelné antigenní testy je nesmysl.“

 

Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele devin m
#9914 devin m 29. Duben 2021 - 11:20
Kontrolní otázka: kolik antigenních testů se asi provede v celé republice za jediný den? Je obecně známo, že tyto testy jsou na p.ču, jelikož jejich spolehlivost je cca 40%. Komu bylo umožněno antigenní testy dovážet a prodávat? Každopádně některé politické strany budou mít do následujících voleb díky testování hóóódně bohaté sponzory. A vo tom ta celá zkurvená politika je.