Chrudimské noviny Za půl milionu chce radnice další solární elektrárnu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Za půl milionu chce radnice další solární elektrárnu

Chrudim – Zatímco jiné, podstatně důležitější projekty – namátkou třeba sociální bydlení – stojí, nebo se alespoň viditelně nehýbou, hyzdění budov v majetku města solárními panely vesele pokračuje. Zničenou radnici na Resselově náměstí by tak mohl následovat atletický stadion.

Na úspory, „zelenou energii“ a další líbivé fráze slyší především koaliční Piráti. Prim v této oblasti hraje beze sporu místostarosta Aleš Nunvář, který svého času neviděl problém právě ve zmíněných panelech na střeše staré radnice. Vizuální smog a boj proti němu totiž ve světě těchto politiků podle všeho zahrnuje pouze reklamní poutače zoufalých obchodníků v centru města, ohyzdné fotovoltaické články už nikoli.

Na střechu letního stadionu přijde instalovat „zařízení“, které, krom elektřiny do sítě, má ohřívat i vodu pro potřeby sportovců. Půjde o 1000 litrů vody. Náklady na instalaci přesáhnou půl milionu korun. Časem se panely objeví nejspíše na Základní škole U Stadionu a dalších budovách.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele daniel.lebduska
#10030 daniel.lebduska 10. Červenec 2021 - 19:59
To je hrůza, no. Část střechy nové radnice, kde budou ty solární panely, je vidět tak akorát z letadla. Doufejme, že tím piloti nebudou moc pohoršeni.