Chrudimské noviny Spojení s komunisty nevadí? Bartoš zacílil na potenciální voliče z Festuňku

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Spojení s komunisty nevadí? Bartoš zacílil na potenciální voliče z Festuňku

Chrudim – Ivan Bartoš (Piráti), který se dlouhodobě prezentuje jako budoucí kandidát na premiéra, se ve čtvrtek ukázal s partou svých kolegů, Mikulášem Ferjenčíkem, Pavlem Štěpánkem nebo Alešem Nunvářem, v oblíbené hospůdce na Festuňku, což vyvolalo u některých přemýšlivých lidí správnou otázku, zda tím chtěli dát něco konkrétního najevo. Výmluvné reakce na sebe nenechaly dlouho čekat a nechtěli jsme vás o ně připravit. A po našem diskutabilním článku se vyrojily i tápající komentáře některých čtenářů lačnících po dovysvětlení. Proto na závěr článku přibyl chybějící dodatek. 

Piráti se sešli na Festuňku. Zdroj: Pavel Štěpánek

Nad výběrem místa, které někteří považují za hnízdo komunistů, se pozastavoval například dle svých vlastních slov „apolitický“ podnikatel Ladislav Nolde, známý svým koníčkem dobrovolného sádrování žen na holé tělo. Tomu oponoval chrudimský místostarosta Pavel Štěpánek, když uvedl: Prostor patří komančům, ale provozovatelka s nimi nemá nic společného, ani lidé, co sem chodí. Já měl dneska tričko s Havlem a byli tu i lidi z ‚odeesky‘. S komunisty to nemá co dělat.“ Přidal se i zastupitel Miroslav Tejkl z ČSSD: „Sympatická hospoda trampského typu, hodně stromů, všude bývají děti a pejskové. Tak vypadá typický pátek na Festuňku, kde se s kamarádem-chartistou, předlistopadovým a polistopadovým aktivistou Československé strany socialistické a v 80. letech spoluzakladatelem SPUSA – Společnost přátel USA), balkanofilem atd. pravidelně scházíme, protože se nám tam líbí. Rozumím Vašim obavám, ale člověk by se neměl ustrašeně schoulit a bázlivě čekat, že bude peskován, když se chová jako svobodný člověk.“

Zdroj: Piráti - Pardubický kraj

Pro doplnění, i když se Piráti snažili seč jim ruce na harmoniku hrát stačily, ukázali, že se nebojí na Festuňku diskutovat s příznivci o čemkoliv, když zrovna nehráli. Ale pro ilustraci, e-mailová komunikace s protistranou u některých z nich kupodivu pokulhává. Třeba Mikuláš Ferjenčík před návštěvou Chrudimi ani po pěti měsících neodpověděl na jednoduchou otázku, co přesně myslel mnohoznačným výrokem „Každý chce být jako Jack Sparrow (Johnny Depp)“, když jsme komentovali jejich nábor do strany. Říká se, že s jídlem roste chuť. Jestli je to ukázka arogance, nedostatek času, smyslu pro humor, nebo varovná předzvěst, jak by vypadala další komunikace Pirátů po volbách, se můžeme podle posledních průzkumů snad jen domýšlet. Historie ukazuje, že činy jsou víc než slova. Například komunistická strana před rokem 1948 před volbami také hlásala, jak budou podporovat malé podnikatele. A všichni už víme, co to v jejich očích  vlastně znamenalo. 

Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele Jokl
#10065 Jokl 12. Srpen 2021 - 22:13
Pokud chodíte utrácet do hospody, která je v komunistickém majetku, podporujete komunisty. Tomu porozumí i malé dítě. A také chápu, že levičáky jako je Tejkl či Piráty, komunistická hospoda i jejich zvrácená ideologie jaksi přitahuje.
Obrázek uživatele Heboučký
#10067 Heboučký 13. Srpen 2021 - 17:39
Apolitický Nolde, kterej miluje Pirátky? :-D Ojoj. To je podobný, jako údajně nezaujatá Vintrlíková, která neumí česky a evidentně volí Piváty. Akce samotná je humus a doufám, že Piráti ve volbách vybouchnou.
Obrázek uživatele Bleeer
#10068 Bleeer 14. Srpen 2021 - 9:46
Heboučký: Apolitický Nolde, kterej miluje Pirátky? :-D Ojoj. To je podobný, jako údajně nezaujatá Vintrlíková, která neumí česky a evidentně volí Piváty. Akce samotná je humus a doufám, že Piráti ve volbách vybouchnou.
Ale tak sítě už umí, sjede fotky, statusy, splácá článek od stolu a může jít zas na sluníčko. Mimochodem ten rudý nok Tejkl - tomu už definitivně hráblo, ne? Včera tahal komouše na radnici a dneska se chlubí kámošem chartistou. Chucpe.
Obrázek uživatele Miroslav Tejkl
#10069 Miroslav Tejkl 16. Srpen 2021 - 16:45
Bleeer: Ale tak sítě už umí, sjede fotky, statusy, splácá článek od stolu a může jít zas na sluníčko. Mimochodem ten rudý nok Tejkl - tomu už definitivně hráblo, ne? Včera tahal komouše na radnici a dneska se chlubí kámošem chartistou. Chucpe.
Jakýpak chucpe, Vy chytráku ? Ten můj kamarád-chartista vychází s komanči ještě líp než já. Známe se oba od roku 1990 z kulatých stolů, při kterých se demontovaly komunistické většiny na národních výborech všech tří stupňů, co tenkrát existovaly - a ani jeden z nás dvou tam teda u těch kulatých stolů neseděl za komunisty. Kamarád je a vždycky to byl velký stoupenec Jihoslovanů a levičák je to taky. Chartistou byl ostatně například Petr Uhl, který nikdy v KSČ nebyl, odseděl si za politiku 9 let za normalizace a hlásil se k levici a dokonce k marxismu.
Obrázek uživatele Bleeer
#10071 Bleeer 17. Srpen 2021 - 14:37
Miroslav Tejkl: Jakýpak chucpe, Vy chytráku ? Ten můj kamarád-chartista vychází s komanči ještě líp než já. Známe se oba od roku 1990 z kulatých stolů, při kterých se demontovaly komunistické většiny na národních výborech všech tří stupňů, co tenkrát existovaly - a ani jeden z nás dvou tam teda u těch kulatých stolů neseděl za komunisty. Kamarád je a vždycky to byl velký stoupenec Jihoslovanů a levičák je to taky. Chartistou byl ostatně například Petr Uhl, který nikdy v KSČ nebyl, odseděl si za politiku 9 let za normalizace a hlásil se k levici a dokonce k marxismu.
Čímž se zase jen potvrzuje to, co jsem psal - muselo vám hrábnout. V 90. roce jste demontoval komunistické většiny a v roce 2014 jste je popisoval jako milá stvoření, co na radnici patří: https://chrudimskenoviny.cz/kategorie/politika/miroslav-tejkl-komuniste-uz-davno-nejsou-bolsevici-nekteri-maji-kvuli-tomu-zbytec Sorry, ale jiné vysvětlení fakt nevidím. Poradíte?
Obrázek uživatele Miroslav Tejkl
#10072 Miroslav Tejkl 17. Srpen 2021 - 15:38
Bleeer: Čímž se zase jen potvrzuje to, co jsem psal - muselo vám hrábnout. V 90. roce jste demontoval komunistické většiny a v roce 2014 jste je popisoval jako milá stvoření, co na radnici patří: https://chrudimskenoviny.cz/kategorie/politika/miroslav-tejkl-komuniste-uz-davno-nejsou-bolsevici-nekteri-maji-kvuli-tomu-zbytec Sorry, ale jiné vysvětlení fakt nevidím. Poradíte?
Pochopil jste vůbec, co jsem napsal ? Včetně připomínky toho Uhlova levičáctví a disidentství současně ? Nám oběma s uváděným chartistickým kamarádem vadila hlavně předchozí politická diktatura reálného socialismu s vedoucí úlohou strany a 40 let existující blokace svobodné politické soutěže a ještě přetrvávající dominace komunistických většin v orgánech veřejné moci a správy. Nebo nám vadila předcházející omezení (trochu uvolněné) svobody podnikání, ale třeba o privatizaci tehdy existujícího společenského vlastnictví jsme nijak zvlášť nestáli - vyhovoval by nám oběma spíš slovinský model transformace ekonomiky, který se vyhnul našim "divokým devadesátým" .... Komunisté jako politický směr a hnutí nám i tehdy byli spíš lhostejní a vycházeli jsme s nimi korektně, stejně jako s OF, které nám ale bylo bližší ...
Obrázek uživatele Bleeer
#10074 Bleeer 17. Srpen 2021 - 19:31
Miroslav Tejkl: Pochopil jste vůbec, co jsem napsal ? Včetně připomínky toho Uhlova levičáctví a disidentství současně ? Nám oběma s uváděným chartistickým kamarádem vadila hlavně předchozí politická diktatura reálného socialismu s vedoucí úlohou strany a 40 let existující blokace svobodné politické soutěže a ještě přetrvávající dominace komunistických většin v orgánech veřejné moci a správy. Nebo nám vadila předcházející omezení (trochu uvolněné) svobody podnikání, ale třeba o privatizaci tehdy existujícího společenského vlastnictví jsme nijak zvlášť nestáli - vyhovoval by nám oběma spíš slovinský model transformace ekonomiky, který se vyhnul našim "divokým devadesátým" .... Komunisté jako politický směr a hnutí nám i tehdy byli spíš lhostejní a vycházeli jsme s nimi korektně, stejně jako s OF, které nám ale bylo bližší ...
Aha, takže komunisti vám vlastně nevadili nikdy, co bylo trochu nepříjemné bylo to, že seděli ve všech funkcích a na vás už nic nezbylo. V tom případě děkuji za vysvětlení a blahopřeji k tomu, jak jste si to zařídili.
Obrázek uživatele Chrudim Ák
#10076 Chrudim Ák 18. Srpen 2021 - 8:26
Miroslav Tejkl: Jakýpak chucpe, Vy chytráku ? Ten můj kamarád-chartista vychází s komanči ještě líp než já. Známe se oba od roku 1990 z kulatých stolů, při kterých se demontovaly komunistické většiny na národních výborech všech tří stupňů, co tenkrát existovaly - a ani jeden z nás dvou tam teda u těch kulatých stolů neseděl za komunisty. Kamarád je a vždycky to byl velký stoupenec Jihoslovanů a levičák je to taky. Chartistou byl ostatně například Petr Uhl, který nikdy v KSČ nebyl, odseděl si za politiku 9 let za normalizace a hlásil se k levici a dokonce k marxismu.
vyvracíte definici páteře, ta vaše se ohýbá do všech stran, možná na ní dokážete udělat i uzel..