Chrudimské noviny Kvůli obchvatu musí opravit 9 úseků silnic

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Kvůli obchvatu musí opravit 9 úseků silnic

Chrudimsko – Kvůli dostavbě obchvatu jsou na více místech rozbité silnice. Správa a údržba silnic Pardubického kraje (SÚS) už teď monitoruje několik úseků, které se budou muset rychle opravit. V současné době vyčísluje Ředitelství silnic a dálnic Pardubického kraje (ŘSD), kolik peněz do oprav investuje. Opravy pěti úseků rozbitých silnic po výstavbě obchvatu Chrudimi přišly celkem na 36 milionů korun. Jen Pardubický kraj na opravy uvolnil 12 milionů.

Minulý týden Chrudimské noviny upozorňovaly na úsek silnice, na kterém se stávají často karamboly v podobě propíchnutých pneumatik. To už je od středy minulostí. Siničáři rychle zareagovali na nutnost opravit rozdrolenou krajnici na silnici číslo 35823. Další opravy budou záhy pokračovat. 

„Monitorujeme v okolí cca 9 úseků silnic, které tvoří příjezdovou trasu se stavebním materiálem. Provedli jsme laserscanerovou hlavicí měření výchozího stavu silnic. To bude porovnáno se stavem po ukončení navážení materiálu na obchvat. Vyhodnotíme nadměrné opotřebení, které budeme požadovat na ŘSD ČR k odstranění," uvedl ředitel Správy a údržby silnic Pardubického kraje, Miroslav Němec. Pardubickému kraji navrhneme potřebnou částku k tomu, aby opravy byly komplexnější. Jedná se např. o úseky silnice II/358 Zaječice - Orel - Slatiňany, Slatiňany - Vlčnov - Kočí, Chrudim od nemocnice přes Vlčnov do Orle, Orel - Tři Bubny - Kočí, atd. Předpokládáme, že stavební činnost provedeme s ŘSD ČR ve společném zadání.“

Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#10088 karel1 7. Září 2021 - 15:41
Určitě vyberou silnici č 37 od Mikulovic po Medlešice ta to velice nutně potřebuje.
Obrázek uživatele Chrudim Ák
#10089 Chrudim Ák 9. Září 2021 - 8:29
karel1: Určitě vyberou silnici č 37 od Mikulovic po Medlešice ta to velice nutně potřebuje.
snad neprojektují "od stolu", jako háže diagnózy náš pan pediatr....