Chrudimské noviny V některých restauracích se rozhodli zachovat si lidskou tvář

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

V některých restauracích se rozhodli zachovat si lidskou tvář

Chrudim – Situace se kvůli některým výrokům vysoce postavených vládních činitelů na adresu neočkovaných spoluobčanů začíná nelidsky vyhrocovat. Nikdy nedopadlo dobře, když se začali hledat viníci v jedné skupině obyvatel a házet všichni do jednoho pytle. I za nenaočkovanými lidmi stojí různé příběhy a ne každý se nenaočkuje z nějaké zpupnosti. I město Chrudim má své hrdiny, kteří ještě nevidí černobíle a necejchují lidi na očkované a neočkované. Restauratérů, kteří se veřejně připojili k dalším restauracím po celé zemi v duchu iniciativy Otevřeme Česko - Chcípl PES je hned několik. Nezalekli se a při dodržování opatření používají zdravý rozum a rozhodli se zákazníkům umožnit se i testovat na vlastní náklady. Vyjde je to pořád lépe než zákazníky odmítat. Hlavně po zkušenosti, kdy vláda minulý rok restaurace zavřela úplně.

Není žádným překvapením, že narozdíl od jednání podnikatelů byste se s podobně přívětivým přístupem nesetkali například ve školní jídelně. V jedné chrudimské škole se dokonce stalo, že žákovi bez respirátoru nebyl vydán oběd!
 
Mezi prvními se veřejně vyjádřila chrudimská Restaurace Cleopatra, když vyslala 2. listopadu svým zákazníkům jasný vzkaz: „Stojíme při vás, nenecháme se omezovat! Vážení zákazníci, u nás budete obslouženi všichni! Jídlo máme pro hladové, ne pro vyvolené. Jsme svobodná restaurace ve svobodné zemi."
 
Následovala restaurace Růžek na mlýnu: „U nás si i neočkovaných hostů vážíme, proto jsme se rozhodli každému neočkovanému zákazníkovi spolufinancovat antigenní test. Zákazník zaplatí na baru pouze 20 korun a může u nás poobědvat, povečeřet a i druhý den znovu poobědvat. Takže tři návštěvy za 24hod vás vyjdou v průměru na necelých 7 kaček," poděkovali za sdílení Petr a kolektiv z restaurace Růžek na mlýnu a postupně se připojují další.
 
„Nám všem záleží na hostech a jejich spokojenosti. Uděláme maximum proto, abychom nemuseli naše hosty posílat na mráz a dopřáli jim teplo, pohodlí, kvalitní jídlo a servis v našich restauracích," uvedl restauratér Lukáš Zeman. „V Restauraci u Kapličky i v RESTAURACI MONACO nyní máme pro vás neočkované testy, a kdokoli tak může přijít na oběd, večeři i třeba jen posedět a pokud nemá ty všechny nesmysly, udělá si výtěr dutin přímo u nás. Teda pokud i toto zanedlouho nezakážou. Do konce týdne zdarma, od pondělí, až si vše sedne, vám k účtu připočítáme 20kč a půlku testu za vás zaplatíme my, jako poděkování, že stojíte při nás," uvedl na vysvětlenou Lukáš Zeman a poděkoval všem hostům.
 
 
 
 
 
 
Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#10119 Tomáš Velendorf 7. Listopad 2021 - 10:53
Hlavně o tom blbouni všude kecejte!! Ať máme na krku bezpečnost práce!! Ode dneška nechci vidět na poli ani jedno pivo!!
Obrázek uživatele bubos
#10123 bubos 9. Listopad 2021 - 11:33
není to náhodou Kleopatra U Stadionu, nebo nějaká jiná a ta se jmenuje Cleopatra?