Chrudimské noviny Parkovací domy nebudou, avizuje místostarosta Štěpánek

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Parkovací domy nebudou, avizuje místostarosta Štěpánek

Chrudim – V budování parkovacích domů tato radniční koalice selhala na plné čáře. Není se co divit, nezkušení politici zkrátka nedokázali připravit patřičné projekty, sehnat peníze a následně zahájit výstavbu. Na Šancích u U Stadionu tak místní obyvatelé opět mají smůlu.

Dopravu i investice mají v gesci dva největší „zelenáči“. Místostarosta Pavel Štěpánek a Aleš Nunvář. Oba jsou z Pirátské strany. Štěpánek nejspíše v tomto funkčním období v politice skončí, přestože se považoval za nejvýraznější regionální postavu Pirátů. Zda ho bude na podzim následovat i Nunvář, kterému jeho neschopnost voliči spočítají u volebních uren, zůstává otázkou.

Město Chrudim v současné době výstavbu parkovacích domů nechystá, a to především díky jiným obrovským investicím, které máme před sebou. Plocha, která je v dotazu zmíněná, navíc není k takové výstavbě územně plánovací dokumentací určena – má sloužit k protipovodňovým opatřením.

Na Šancích jsme již před lety zřídili nová parkovací místa v kopci od Topolské ulice na Větrník, nebývají v denní dobu plně obsazená a většinou se tam najde místo i pozdě večer. Na Šancích jsme také nově zřídili parkovací místa v kopci směrem k ulici Na Kopci. Zvažujeme další pozemní plochy, které bychom pro parkování vyčlenili. V příštím roce budeme stavět velké pozemní parkoviště u sídliště U Stadionu. Do budoucna bychom rádi vyčlenili pozemky na sídlištích, kde bychom umožnili výstavbu parkovacích domů v režimu tzv. Baugruppe, kdy se sami obyvatelé složí na jeho výstavbu, ať už formou občanského sdružení, nebo společného podniku,“ reaguje na dotaz na stránkách města místostarosta Štěpánek.

 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele daniel.lebduska
#10228 daniel.lebduska 2. Únor 2022 - 8:58
A jako deus ex machina se nám před volbami vrací pan Valenta, který tímto článkem situaci vyřešil! To bude ještě několik měsíců mrzení. A teď tedy k věci. Na této věci podobně pracovalo i několik koalic předchozích, je potřeba dopsat. Se stejným výsledkem. Na postavení dvou parkovacích domů město v tuto chvíli nemá prostředky. Pro zlepšení situace v tomto roce přibude aspoň šterkové parkování pro sídliště U Stadionu, vedle nové stanice záchranky. Pro Větrník jsou aspoň nějaká nová místa na silnici dolů k "Vočkovi". Není to ideální, ale zcela podle možností městského rozpočtu.
Obrázek uživatele Diké
#10229 Diké 2. Únor 2022 - 8:59
Kolik parkovacích domů postavilo minulé zkušené vedení města za 30 let na radnici?