Chrudimské noviny Nemocnici prý pomůže jen jejich úzká spolupráce

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Nemocnici prý pomůže jen jejich úzká spolupráce

Chrudim – Myslíte si, že by se politici spolu měli umět dohodnout bez ohledu na svoji politickou příslušnost? Před volbami  padají další a další doporučení voličům, koho volit a proč. Záleží ale na tom, od koho vzejdou, a některá působí přinejmenším zvláštně. Přestože podobné politizování tématu bylo od Michaely Matouškové (STAN) vyčítáno Petru Lichtenbergovi (Chrudimáci) v souvislosti s peticí Za zachování stávající péče v chrudimské nemocnici, když jde o podporu stranického kandidáta na starostu Erika Jahnického (STAN+TOP09), to už je věc jiná.

Bez komentáře.  Zdroj: FB

Michaela Matoušková (STAN) se v červnu vyslovila v souvislosti s chrudimskou peticí za nemocnici, že brát si v politickém předvolebním boji voliče jako rukojmí je absolutně nepřípustné. Necelé dva týdny před volbami je voličům nepřímo vzkazováno, co by měli udělat. Příspěvek visí bez úprav a komentářů na facebooku už pátý den a Michaela Matoušková i Erik Jahnický podle svých pozitivních reakcí s takovou svojí prezentací souzní.

Bez komentáře.  Zdroj: FB

Na facebookové stránce STAN pro Pardubický kraj se totiž před pár dny objevil přímo výmluvný status: „Chrudimské nemocnici pomůže jen úzká spolupráce města s krajem. Přesně o to se snaží tým STAN a TOP 09 Chrudim v čele s Erikem Jahnickým a krajská náměstkyně pro zdravotnictví Michaela Matoušková.“ Na momentce z letního stadionu v Chrudimi je zachycen kandidát na chrudimského starostu Erik Jahnický v triku se svojí vlastní podobiznou a nápisem Náš starosta.

Detail na zveřejněný text.  Zdroj: FB

Kritizovat je prý nejen snadné, ale dokonce i populismus a oni volí nepopulistickou těžkou cestu řešení. Jejich text by měl znít spíše, že by naopak rádi, aby se jich nikdo na nic neptal, voliči jim v jejich plánech nebránili a připravili cestu co nejmenšího odporu, aby nemuseli vyjednávat a zdržovat se s lidmi s jiným pohledem na věc.

Bez komentáře.  Zdroj: FB

Michaela Matoušková od 12. července neodpověděla ani na opakovaný dotaz, jaké jsou její krátkodobé a dlouhodobé vize ohledně chrudimské nemocnice. Stačí snad už jen dodat, že po osobním setkání s náměstkyní přímo v chrudimské nemocnici dali nakonec, jak potvrzují zdravotníci, shodou okolností výpověď i ti největší držáci a srdcaři, co doufali do poslední chvíle, že se chrudimská interna opět postaví na nohy.

Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele Chrudim Ák
#10491 Chrudim Ák 21. Září 2022 - 9:13
ty hele ty se museli při vymýšlení kampaně chlámat a plácat do kolen jak Chaplin. Jasný, dej tam otevřeme nemocnici, to teď jede Lichťa. A já si nechám udělat tričko - náš starosta :D a do třetice - a víš co? Já si na baner napíšu, že mé slovo platí. To je gól :D Co na to Jan Tleskač?