Chrudimské noviny Zastávka na Tyršově náměstí obnovena nebude

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Zastávka na Tyršově náměstí obnovena nebude

Chrudim – Dopravní situace ve městě prý vyžaduje, že zastávka na Tyršově náměstí se po dobu uzavírky v Novoměstké ulici obnovit nemůže. Ale od pondělí budou na místě konečně viditelně označené informace o tom, že se zprovozní alespoň dvě jiné nejbližší zastávky.

Provoz na Tyršově náměstí po dobu uzavírky obnoven nebude.  Foto: Chrudimské noviny

Ačkoliv mnohé hlasy spoluobčanů volaly hlavně po obnově zastávky na Tyršově náměstí, jejich požadavek vyslyšen nebude. Na Tyršově náměstí přibude nově u nefungující zastávky viditelná tabule informující občany o změnách v obslužnosti. Mnozí lidé totiž ani nepoznali, že je zastávka mimo provoz, a čekali na autobus, který nepřijel. Uzavírka trvá od 7. listopadu do 16. prosince.

Vedoucí odboru dopravy Martin Klimek dnes informoval: „Od pondělí bude obsloužena zastávka Myslivecký dům a Na Valech. Na Tyršově náměstí by nastupovali lidé vysloveně v profilu křižovatky, takže by to bylo nebezpečné,“ uvedl na vysvětlenou.

 

 

Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#10555 Tomáš Velendorf 18. Listopad 2022 - 23:12
Bizár který opět nemá obdoby. Radnice MHD zřizuje, financuje, a pak není absolutně schopna zajistit její funkčnost a provozuschopnost. Místo toho totálně strká hlavu do písku, a v přímém přenosu se podílí na její úplné destrukci. Absurdní.