Chrudimské noviny Platby za odpad v neobydlených nemovitostech přinesou městu navíc do 200 tisíc ročně

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Platby za odpad v neobydlených nemovitostech přinesou městu navíc do 200 tisíc ročně

Chrudim – Znění nové odpadové vyhlášky vyvolává u některých občanů rozladěnost. Jeden poplatník může v Chrudimi od nového roku platit až čtyři tisíce korun místo původních 600. Na tuto šílenost upozornil při včerejším jednání zastupitelstva Roman Málek (Koalice pro Chrudim). Je to z toho důvodu, že se mají nově zahrnovat do poplatků i vlastnické nemovitosti, kde nikdo nebydlí.

„Takže i u nemovitostí, které jsou v rekonstrukci, se mají začít platit poplatky, mně se to samozřejmě nelíbí. Zajímá mě, kolik peněz z tohoto navýšení připadá na tyto nemovitosti,“ ptal se na včerejším jednání zastupitelstva Roman Málek s tím, že chce také vědět, koho tento způsob obohacení městské kasy napadl.

Platit se bude i v neobydlených nemovitostech.  Foto: Chrudimské noviny

Uvolněný radní Aleš Nunvář (Piráti) přiznal, že s touto výjimkou placení i za neobsazené nemovitosti přišel on, respektive se na tom prý shodla pracovní skupina pro odpadové hospodářství.

Podle odhadu Hany Vránové z finančního odboru přinese tento nápad městu navíc částku od 150 do 200 tisíc korun, přesněji pro tento rok to vychází na 168. „Jestli někdo má tři nemovitosti a dvě z nich rekonstruuje, tak asi nemá problém s penězi v tu chvíli,“ přidala na závěr svůj pohled na věc.

Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#10590 karel1 18. Leden 2023 - 20:58
Jak ta klbka přišla k tomu že ten kdo má více nemovitosti nemá nouze o peníze. Třeba právě probíhá dědické řízení a v nemovitosti nikdo nebydlí. Ale co by jste chtěli od úřednice města.
Obrázek uživatele Bleeer
#10591 Bleeer 19. Leden 2023 - 16:04
karel1: Jak ta klbka přišla k tomu že ten kdo má více nemovitosti nemá nouze o peníze. Třeba právě probíhá dědické řízení a v nemovitosti nikdo nebydlí. Ale co by jste chtěli od úřednice města.
Jo, výhoda internetu: každý jeliman, který nedokáže ani sesmolit větu bez chyby, může urážet kohokoli - třeba i jednu z klíčových úřednic města, bez které by hospodaření a rozpočet už dávno ovládl chaos. Karle, když něčemu nerozumíš, tak šoupej nohama.
Obrázek uživatele karel1
#10592 karel1 22. Leden 2023 - 16:08
Čím jsem ji urazil? A promiňte v Chrudimi se už platí popelnice za každou nemovitost. Co když probíhá dědické řízení, někdy se táhne několik let. A někdo z radnice co si válí zadnici v teple kanceláře říká že lidi mají peněz jak sraček. To občany okrádají aby mohli rozhazovat za debilní projekty. já jim třeba nedám nic ještě mě dluží peníze za pronájem místa na popelnici-je moje soukromá místa za vylepení QR kodu. Jo dneska není nic zadarmo .Už mě dluží 4000Kč. Takže máte dluh nic nedostanete.