Chrudimské noviny Vybírání pokut v obcích na Chrudimsku už nic nebrání

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Vybírání pokut v obcích na Chrudimsku už nic nebrání

Chrudimsko/Chrudim – Radní schválili zakládací listinu a zvolení prvních členů Nadačního fondu města Chrudim pro bezpečnost silničního provozu. Od tohoto týdne už vybírání pokut za překročení rychlosti zachycené radarem v obcích na Chrudimsku nic nebrání.

V úterý byl konečně založen tolik očekávaný nadační fond se zakládací listinou, zvoleni členové správní rady a správce vkladu do nadačního fondu – město Chrudim. Až po odečtení veškerých nákladů zůstanou ve fondu peníze, budou po rozhodnutí správní rady investovány zpět do jednotlivých obcí v podobě bezpečnostních opatřeních na silnicích.

Poslední jednání proběhlo v Zaječicích.  Foto: Chrudimské noviny

Místostarosta Zdeněk Kolář (ANO 2011) připomněl, že jednání s obcemi proběhla už v minulém volebním období. „Výsledkem jednání se zástupci jednotlivých obcí bylo, že aby se mohla rychlost měřit, je k tomu nutné, aby si obce samy zakoupily radary a příslušenství, s tím, že město Chrudim bude zpracovávat obdržená oznámení.“

Jako první si radar koupila obec Hrochův Týnec, ale vybírání pokut blokovalo právě město Chrudim. Nebyl připraven software a ani určen zaměstnanec, který by agendu zpracovával. A hlavně chyběl zmíněný nadační fond. Teď už vybírání pokut skutečně nic nebrání. Poslední jednání o zapojení se do vyběru pokut zatím proběhlo v Zaječicích, další obce na Chrudimsku budou prý co nevidět následovat.

 

 

Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele emik
#10598 emik 1. Únor 2023 - 2:11
Ono i v Chrudimi je dost míst, kde by bylo potřeba dát řidičům po čumáku. Např. když jede od Topole auto 70, tak se mu těžko dává přednost. Za nemocnicí se jezdí 80 až těsně před kruháč. O minimálním (nemlubím záměrně o bezpečném) odstupu také.