Chrudimské noviny Místo dokumentů k hotelu Bohemia přišla omluvenka

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Místo dokumentů k hotelu Bohemia přišla omluvenka

Chrudim – Řešení, jak se vypořádat se špatně nastavenými, pro město nevýhodnými smlouvami k hotelu Bohemia, se opět protahuje. Vyšlo to najevo přímo na jednání včerejšího zastupitelstva, a to po dotazu Romana Málka (Koalice pro Chrudim), který se na to zeptal starosty Františka Pilného (ANO 2011).

Romana Málka na pondělním jednání zastupitelstva nadzvedlo, že místo očekávaných smluv k hotelu Bohemia dorazila opět od Jany Zwyrtek Hamplové jen omluvenka, že je na neschopence, jak na dotaz potvrdil starosta František Pilný (ANO 2011). Informoval také, že od ní obdržel žádost o posun termínu dodání smluv o dalších čtrnáct dnů, což by zatím němělo komplikovat práci kontrolnímu výboru, který bude vše projednávat 13. března.

Hotel Bohemia.  Foto: Chrudimské noviny

Advokátka dostala za svoji práci, kterou nedokončila podle požadavků města, zaplaceno předem. Tiskový úsek města Chrudim dlouhodobě ani na opakované dotazy ohledně řešení celé situace nepodává informace. Roman Málek si neodpustil rýpnout, hlavně že sama Jana Zwyrtek Hamplová, nyní již senátorka, kdysi zpracovávala příručku určenou obcím s názvem Profesionální zastupitel, kde se mimo jiné píše i o pravidlech veřejných zakázek a smlouvách. Načež poznamenal, že by hejtman měl příště lépe vybírat, komu jakou zakázku zadává.

 

Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele kliĎas
#10607 kliĎas 8. Únor 2023 - 11:14
Všichni víme,co je Zwyrtek Hamplová zač a starosta ji bude za každou cenu krýt a všemožně omlouvat.