Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 4 roky 22 týdny
Chrudim/Vlčnov/Slatiňany - Najít hrob z doby stěhování národů, který by se nestal obětí vykradačů, je velká vzácnost. Archeologům Východočeského...Celý článek »
vydáno před 3 roky 6 týdnů
Chrudim – Kdybyste dychtivě vyrazili na místo teď, zjistíte, že se tam ještě nic neděje, ačkoliv stroje, které nadále znemožňují archeologům práci,...Celý článek »
vydáno před 5 let 3 dny
Chrudim/Slatiňany - Od listopadu roku 2018 probíhá rozsáhlý archeologický průzkum v trase budoucího obchvatu Chrudimi. Jak ukázaly dosavadní...Celý článek »
vydáno před 5 let 29 týdnů
Chrudim – Nedokončený obchvat města Chrudimáky dráždí. Příliš optimistických vyhlídek jim nepřidala ani poslední informace o chystaném archeologickém...Celý článek »
vydáno před 5 let 34 týdny
Chrudim – Dokončení obchvatu města je sledovanou a především očekávanou akcí, která by měla po dlouhých desetiletích odlehčit dopravě ve městě a...Celý článek »
vydáno před 11 let 5 dnů
Chrudim/Medlešice - Na trase budoucího obchvatu u Medlešic našli archeologové kosterní pozůstatky, které jsou dokladem rituálního kanibalismu v okolí...Celý článek »
vydáno před 18 týdnů 5 dnů
Chrudim/Vlčnov – Od začátku existovaly pochyby, jak dlouho azurově čistá voda ve vlčnovském rybníce asi vydrží. A ukázalo se, že oprávněně. Město...Celý článek »
vydáno před 49 týdnů 5 dnů
Chrudim – Řidiči si budou moct už brzy oddychnout, že jim před kola nebudou skákat alespoň opilí bezdomovci. Ačkoliv to vypadá, že se silnice z...Celý článek »
vydáno před 50 týdnů 6 dnů
Chrudim – Letos v dubnu už uběhlo právě deset let od začátku archeologického průzkumu, kdy byla v místech plánovaného parkoviště před Hotelem Bohemia...Celý článek »
vydáno před 1 rok 13 týdnů
Chrudimsko/Řestoky – Po více než roce od podání podnětu místních občanů i formou petice a také více než šest let po tragické dopravní nehodě oznámil...Celý článek »