Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 5 týdnů 5 dnů
Kresba Jaroslava Korečka Když procházíte kolem Šapitó za divadlem, připadá vám, že se připravuje nějaká kapela. Na pódiu je připravena kytara ve...Celý článek »
vydáno před 5 týdnů 6 dnů
Chrudim – Jak říká, Chrudimí dříve vždy spíše jen projížděl. V Divadle Karla Pippicha vystavoval kupodivu naposledy před 22 lety. V Galerii Art...Celý článek »
vydáno před 6 týdnů 3 hodiny
V pondělí 1. července vystupovaly ve Spolkovém domě soubory LD Maminy z Jaroměře a Poklad z Hlinska. Koordinátor od pořadatelů se všem snažil...Celý článek »
vydáno před 6 týdnů 23 hodiny
První festivalový den na Loutkářské Chrudimi. V blížícím se večeru vystoupil v Pippichově divadle soubor La putyka.  Vzpomínám, jak v době...Celý článek »
vydáno před 6 týdnů 5 dnů
Chrudim – 73. ročník festivalu amatérského loutkářství se bude konat od 28. června do 4. července. Na návštěvníky čekají loutková představení,...Celý článek »
vydáno před 9 týdnů 1 hodina
Chrudim – Po sérii do nebe volajících řešení, jak vylepšit a oživit veřejný prostor města Chrudim, nad kterými kroutí esteticky citlivější člověk...Celý článek »
vydáno před 12 týdnů 1 den
Chrudim – Na Resselově náměstí už to žije. S nápadem umístit na Resselovo náměstí v Chrudimi květináče osázené rostlinami přišla kulturní komise....Celý článek »
vydáno před 13 týdnů 6 dnů
Chrudim – Okolo kašny u morového sloupu na Resselově náměstí v Chrudimi už rozmístili zátarasy, aby se dala zase do pořádku a mohla se napustit vodou...Celý článek »
vydáno před 24 týdny 1 hodina
Chrudim – Do pověření starosty Františka Pilného (ANO 2011) spadá mimo jiné také chrudimský odbor kultury. Zeptali jsme se ho proto, jestli sám...Celý článek »
vydáno před 24 týdny 1 den
Chrudim – Letos konečně přijde řada i na prosakující kašnu okolo morového sloupu na Resselově náměstí. Potvrdil to už i starosta František Pilný (ANO...Celý článek »