Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 36 týdnů 6 dnů
Pardubicko/Chrudimsko – Úsek dálnice D35 vedoucí po 14,7 kilometrů dlouhé trase z Časů do Ostrova odvádí tranzitní dopravu ze silnice I. třídy na...Celý článek »
vydáno před 48 týdnů 2 dny
Chrudim – Letos v dubnu už uběhlo právě deset let od začátku archeologického průzkumu, kdy byla v místech plánovaného parkoviště před Hotelem Bohemia...Celý článek »
vydáno před 1 týden 1 den
Chrudim – Součástí prostoru budoucích podzemních garáží před Hotelem Bohemia zamýšlí historická a letopisecká komise ponechat exemplář unikátní...Celý článek »
vydáno před 1 rok 34 týdny
Chrudimsko/Hlinecko – Pocházejí nálezy kameninových lahví na minerálku u kašny Brusel z Hlinska? Dělníci našli během výkopových prací na staveništi v...Celý článek »
vydáno před 2 roky 5 týdnů
Skuteč – Výstava archeologických nálezů z poslední doby z Rychmburku, Košumberku, Skutečska a okolí Chrudimě je k vidění v muzeu ve Skutči...Celý článek »
vydáno před 3 roky 3 týdny
Chrudim – Kdybyste dychtivě vyrazili na místo teď, zjistíte, že se tam ještě nic neděje, ačkoliv stroje, které nadále znemožňují archeologům práci,...Celý článek »
vydáno před 3 roky 23 týdny
Pardubický kraj – Hasiči řeší od úterního večera i dnes celý den škody způsobené vydatným deštěm. Vyjížděli ale i k požárům. Jenom v souvislosti s...Celý článek »
vydáno před 4 roky 19 týdnů
Chrudim/Vlčnov/Slatiňany - Najít hrob z doby stěhování národů, který by se nestal obětí vykradačů, je velká vzácnost. Archeologům Východočeského...Celý článek »
vydáno před 4 roky 29 týdnů
Pardubice - Před dvěma lety objevil náhodný nálezce u obce Kladina u Sezemic velkou nádobu z bronzové slitiny. Archeologové ji datovali do období...Celý článek »
vydáno před 4 roky 1 týden
Chrudim – Fantastické archeologické nálezy u místní části Vlčnov nadchly nejen odbornou ale i laickou veřejnost. Přestože některé z vykopávek opět...Celý článek »