Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 2 roky 10 týdnů
Konec loňského a začátek letošního roku byl mimořádně teplý. Na Silvestra se na Náveském rybníku v Kunčí rybařilo. I mne to zlákalo. Přiznám se, že...Celý článek »
vydáno před 1 rok 42 týdny
Vraťme se ještě ke konci května. Některé pranostiky se často jednotlivými měsíci prolínají. Počasí se kalendářem neřídí a většinou se mění zhruba...Celý článek »
vydáno před 1 rok 50 týdnů
Je zajímavé, jak se v těchto měsících lidové pranostiky prolínají. Však se také počasí často mění. Březen, za kamna vlezem, duben, ještě tam budem....Celý článek »
vydáno před 2 roky 6 týdnů
Únor je nejkratší měsíc v roce. Hromnice 2. února ukončují Vánoce. Uklízí se betlém a poslední vánoční stromky. Křesťané ho slaví jako uvedení Páně...Celý článek »
vydáno před 7 let 20 týdnů
Chrudim - Svatého Martina slavíme 11. listopadu a u nás je hlavně spojen se svatomartinským posvícením. Ovšem toto období přináší také výrazný pokles...Celý článek »
vydáno před 9 let 7 týdnů
Pardubice/Chrudim - Hasiči Pardubického kraje vyjížděli během prvního měsíce nového roku k 589 událostem (Pardubice 147, Chrudim 117, Svitavy 131,...Celý článek »
vydáno před 10 let 7 týdnů
Pardubice - Hasiči Pardubického kraje vyráželi v lednu k 360 událostem (Pardubice 83, Chrudim 76, Svitavy 79, Ústí nad Orlicí 122). Nejvíce bylo...Celý článek »
vydáno před 12 let 8 týdnů
Chrudim/Pardubice - Hasiči Pardubického kraje vyjížděli během letošního ledna celkem k 344 událostem, z toho Pardubice k devětaosmdesáti, ...Celý článek »