Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 1 rok 46 týdnů
Vraťme se ještě ke konci května. Některé pranostiky se často jednotlivými měsíci prolínají. Počasí se kalendářem neřídí a většinou se mění zhruba...Celý článek »
vydáno před 2 roky 1 týden
Je zajímavé, jak se v těchto měsících lidové pranostiky prolínají. Však se také počasí často mění. Březen, za kamna vlezem, duben, ještě tam budem....Celý článek »
vydáno před 2 roky 11 týdnů
Leden je na konci svého panování. Podle meteorologů teplotně mírně nadprůměrný. Pranostiky připomínají hlavně konec ledna: V lednu než sedláka,...Celý článek »
vydáno před 2 roky 13 týdnů
Konec loňského a začátek letošního roku byl mimořádně teplý. Na Silvestra se na Náveském rybníku v Kunčí rybařilo. I mne to zlákalo. Přiznám se, že...Celý článek »
vydáno před 7 let 23 týdny
Chrudim - Svatého Martina slavíme 11. listopadu a u nás je hlavně spojen se svatomartinským posvícením. Ovšem toto období přináší také výrazný pokles...Celý článek »
vydáno před 10 let 6 týdnů
Pardubice/Chrudim - Do statistik hasičů Pardubického kraje přibylo za měsíc únor dalších 355 výjezdů. (Pardubice 74, Chrudim 77, Svitavy 84, Ústí nad...Celý článek »
vydáno před 12 let 6 týdnů
Chrudim/Pardubice - Hasiči Pardubického kraje vyjížděli za 29 únorových dní celkem k 587 událostem, z toho na Pardubicku ke 110, na Chrudimsku ke...Celý článek »