Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 1 rok 2 týdny
Chrudim – Další tři ze souboru soch v Široké ulici v centru Chrudimi opraví jiný restaurátor. S restaurováním začal minulý rok v dubnu restaurátor...Celý článek »
vydáno před 2 roky 4 týdny
Chrudim – Město Chrudim začíná s opravou souboru pěti památkově chráněných soch na pískovcovém parapetu rampy v Široké ulici, která některým...Celý článek »
vydáno před 2 roky 33 týdny
Pardubický kraj/Chrudim – V létě pomník na Janderově s citem restauroval Zdeněk Šmahel ve spolupráci s Markem Drahošem, který podle společného...Celý článek »
vydáno před 1 týden 6 hodin
Chrudim – Další sochařské dílo v Široké ulici obestoupilo lešení, čeká ho ještě fotodokumentace a následné restaurování. Po čtveřici soch svatých se...Celý článek »
vydáno před 4 týdny 2 dny
Chrudim – Muzeum je vzdělávací institucí. V případě Muzea barokních soch by to nemělo být jinak. Veřejnost očekává, že se dozví odborné a ověřené...Celý článek »
vydáno před 24 týdny 8 hodin
Chrudim – Připadáte si někdy v Chrudimi jako v Kocourkově? Do města se úředníci nevydávají na vlastní pěst a spoléhají se především na hlášení...Celý článek »
vydáno před 29 týdnů 2 dny
Chrudim – Město Chrudim postupně opravuje sochy světců. Někde se využije zlato, jinde postačila mosaz. Aktuálně v Chrudimi pardubičtí památkáři...Celý článek »
vydáno před 33 týdny 3 dny
Chrudim – Na dnešek je hlášeno nejteplejší počasí za celý týden, teploty se vyšplhají v odpoledních hodinách až na 30 stupňů, ale podle...Celý článek »
vydáno před 1 rok 39 týdnů
Chrudim – S blížící se poutí zavítá do „města tří muzeí“ mnoho návštěvníků. My jsme se vypravili incognito do Muzea barokních soch. Uvítal nás skvělý...Celý článek »
vydáno před 2 roky 28 týdnů
Rabštejnská Lhota – Zříceniny středověkých hradů vyvolávají u návštěvníků zcela oprávněně zvláštní emocionální kouzlo. Na každém kousku...Celý článek »