Chrudimské noviny Starosta Řezníček se kaje, lávku na Střelnici postaví prý město po loňském nesplnění slibu nejpozději do prázdnin

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Starosta Řezníček se kaje, lávku na Střelnici postaví prý město po loňském nesplnění slibu nejpozději do prázdnin

Chrudim - Příliš důvodů k radosti nemají chodci, kteří využívají park Střelnici jako zkratku při cestě do centra města. Přestože se vedení radnice dušovalo, že lávka spojující park s oblíbenou pěšinkou, vedoucí kolem Červené kapličky, bude hotova ještě do konce loňského roku, nestalo se tak. Starosta města Petr Řezníček (SNK-ED) se nyní kaje a slibuje postavit nový mostek nejpozději do letních prázdnin.

Ocelovou lávku přitom zničil padající strom, který nevydržel nápor větru při bouřích, které loni v létě zasáhly město a napáchaly zde milionové škody. V současné době prý už ale město dokončuje projektové práce na obnově lávky a chystá se vypsat na jejího stavitele výběrové řízení.

Na opravu lávky v parku Střelnice budou chodci čekat nejspíš celý rok.  Foto: Chrudimské noviny

Původním záměrem města podle Řezníčka bylo, že se postaví alespoň provizorní most, aby maminky s kočárky a „pejskaři“ nemuseli absolvovat ne příliš bezpečnou cestu podél nedaleké silnice. Radnice se však po diskusi o tomto provizoriu raději rozhodla zaměřit své síly na projekt zcela nový a provizorium uložit k ledu. Tvrdí to alespoň starosta Řezníček. Nová lávka by tak měla být na rozdíl od té zničené celá dřevěná a radnice by na ni ráda získala dotaci bezmála sedm set tisíc korun. 

red

Reklama

Obrázek uživatele Bleeer
#1634 Bleeer 26. Leden 2014 - 20:28
Aha, takže vloni v červenci byla při bouřce zničena ocelová lávka a Město od té doby jen slibuje, kdy bude nová. Poslední verze je, že bude dřevěná? To je tedy výkon! Vybudování jedné dřevěné lávky zabere okresnímu městu minimálně rok.