Chrudimské noviny Městští strážníci vymění staré Dacie Logan za nové, město přijdou auta na více než čtyři sta tisíc korun

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Městští strážníci vymění staré Dacie Logan za nové, město přijdou auta na více než čtyři sta tisíc korun

Chrudim - Samé změny teď čekají na zdejší městské strážníky. Nejen že se budou v brzké době stěhovat do domu, který dlouhá léta využívala republiková policie a jejich počet se rozrostl o jednoho kolegu. Obměnou teď projde i jejich vozový park, protože auta, jimiž strážníci jezdí, mají už svá nejlepší léta dávno za sebou.

Staré Dacie Logan totiž dosloužily a bylo třeba vybrat nové vozy. Město proto zadalo veřejnou zakázku a vyzvalo v ní prodejce aut, aby nabídly své vozy. Rozhodujícím kritériem byla samozřejmě cena. A protože se na českém trhu nenachází levnější kombík, než je nová verze zmiňované Dacie Logan, byl za dodavatele nových strojů vybrán právě chrudimský prodejce tohoto ve francouzské licenci vyráběného vozu Milan Boháč. Celkem se v České republice prodalo bezmála osm tisíc kusů Loganů kombi a celkově boduje Dacia s prodejem bezmála třiceti tisíc prodaných vozů.

Městští strážníci si vozy oblíbili pro jejich nenáročnost a malou poruchovost. Nové Dacie budou ale muset projít patřičnými úpravami, které zabezpečí například oddělení zavazadlového prostoru od zbytku vozu, protože jsou vzadu často převáženi toulaví psi a kočky do útulku. Dalším úpravou bude i přizpůsobení povrchu zadních sedadel. Tady nezřídka cestují bezdomovci, nebo ušmudlaní opilci. Sériově dodávaná semišová úprava by tak dlouho čistá nevydržela. Jeden vůz vyjde město na dvě stě tisíc korun. 

red

Reklama

Obrázek uživatele Lolipop84
#1722 Lolipop84 5. Březen 2014 - 8:52
Na více jak 400 000,- .... :-D prosím vás, co to dneska je za peníze při koupě dvou vozidel? jinak mě pobavila malá poruchovost vozidel :-D...kdo ví tak se taky zasměje
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#1723 Tomáš Velendorf 5. Březen 2014 - 9:53
Rozumím tomu dobře, že raději o trochu levnější výrobek, ale z ciziny, než sice o něco dražší, ale přesto jen, produkt vyrobený u nás? Pak by mě tedy zajímalo, kolik za takové auto zaplatíme my všichni na konec ve finále, kdybychom do ceny tohoto nejlevnějšího auta, započítali už jen peníze vynaložené na podporu v nezaměstnanosti, která v důsledku takové politiky, nebo takového stylu uvažovaní a konání (myšleno všeobecně), musí bezpochyby pak i vznikat.
Obrázek uživatele Corvus corax
#1732 Corvus corax 6. Březen 2014 - 9:03
Loli, odborník se pozná ;) Tak okatě jsi svou příslušnost k městký policii dávat najevo nemusel :-D