Chrudimské noviny V areálu stadionu na Novém městě by měla vyrůst další venkovní tělocvična a nová tribuna pro pět set diváků

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

V areálu stadionu na Novém městě by měla vyrůst další venkovní tělocvična a nová tribuna pro pět set diváků

Chrudim - S venkovními tělocvičnami jako by se roztrhl pytel. První vlaštovkou byla ta, která se nachází v Městských lesích. Druhou nepovedený pokus radnice o splnění tužeb mladých sportovců před „Emilákem“, třetí by teď mohla vzniknout na stadionu MFK v Novoměstské ulici.

„Rada města udělila souhlas Sportovním areálům města Chrudim s umístěním venkovní tělocvičny, která patří Základní škole Dr. Malíka na ploše navazující na sportovní stadion v Novoměstské ulici,“ říká mluvčí chrudimské radnice Sylva Drašnarová. Podmínkou však zůstává, že s tímto záměrem školy bude souhlasit městský architekt Marek Janatka. Základní škola by totiž ráda navázala na tradici, kterou si ze svých školních let pamatuje snad každý. Cvičení na čerstvém vzduchu působí na organismus mladého člověka blahodárně a vede i k potřebnému otužování.

V areálu stadionu vznikne nejen venkovní tělocvična, ale i zbrusu nová tribuna pro pět set diváků.  Foto: Chrudimské noviny

Poté, co město vyšlo vstříc sportovcům vyznávajícím „street work“ v rámci projektu Zdravé město a konečně se s nimi dohodlo na výstavbě venkovní tělocvičny před stadionem MFK v ulici V Průhonech, jde o další akci, která by měla umožnit větší sportovní vyžití nejen mladým Chrudimákům. Lokalita stadionu na Novém městě se navíc dočká i výstavby tribuny, protože stará, dřevěná konstrukce už svému účelu dávno neslouží. Ta by měla přijít v létě zbourat a její místo zaujme betonový monolit pro pět set diváků. 

red

Reklama

Obrázek uživatele Pablo
#1734 Pablo 7. Březen 2014 - 9:48
Dříve než začnete psát takovýto článek, by možná bylo dobré zastavit se na ZŠ Chrudim, Dr. J. Malíka za lidmi, kteří o akci něco vědí a zeptat se o co jde. V opačném případě, a to je bohužel právě případ práce Vaší redakce, podáváte naprosto nesmyslné zprávy vytržené z kontextu.
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#1735 Jakub Valenta 7. Březen 2014 - 10:44
Děkujeme za reakci. Mohl byste být poněkud konkrétnější? Velmi rádi se vaším podnětem budeme zabývat a dále ho rozpracujeme.
Obrázek uživatele Pablo
#1736 Pablo 7. Březen 2014 - 13:39
Pokud novinář píše, co by základní škola ráda udělala a na jaké tradice navázala a přitom vůbec netuší, proč nápad na stavbu tělocvičny vznikl a jaké má tento podnik pozadí, pak by měl raději psát o něčem jiném a nebo vynaložit alespoň minimum námahy a domluvit si rozhovor s organizátory. Můžete odpovědět na následující otázky? 1. Jak vznikl nápad na stavbu tělocvičny a proč se vlastně bude stavět? 2. Kdo výstavbu organizuje a kdo ji zaštiťuje? 3. Kdo výstavbu financuje? 4. Jak se tedy konkrétně na výstavbě podílí ZŠ Chrudim, ul. Dr. J. Malíka, kterou ve svém článku zmiňujete? 5. Jakou má souvislost výstavba venkovní tělocvičny s přestavbou tribuny? Asi nemůžete. Škoda. Ale nepatří toto do práce novináře, který chce pravdivě a poctivě informovat veřejnost, místo dohadů a informací vytržených z kontextu?
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#1737 Jakub Valenta 7. Březen 2014 - 18:40
Díky za připomínky, ale vězte, že článek vycházel z oficiálních podkladů dodaných městem. Zabývat se vším tím, co navrhujete, je jistě možné. Nakolik by byl takový text zajímavý pro většinu našich čtenářů, nechávám na každém z nich. Čímž nevylučuji, že se k tématu někdy v budoucnu vrátíme.