Chrudimské noviny Počet strážníků kvůli nepřetržité službě v "Bronxu" opět vzroste, od května jich bude už jedenadvacet

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Počet strážníků kvůli nepřetržité službě v "Bronxu" opět vzroste, od května jich bude už jedenadvacet

Chrudim - Počet městských strážníků se v minulých měsících navyšoval už několikrát. V současnosti má město dvacet strážců zákona a stále jde o nedostatečný stav. Od 1. května by se ale situace měla na základě rozhodnutí radních opět změnit a jejich počet se zvýší na jedenadvacet.

Proč se počet strážníků opět zvyšuje? Důvodem je především nutnost udržet stálou a nepřetržitou službu v pobočce v Revoluční ulici, kam se strážníci po letech opět vrátili. Dalším důvodem je neúměrně vysoký počet přesčasových hodin, které v současné době musí muži i ženy v uniformě odsloužit v samotném srdci chrudimského Bronxu. Na plat dalšího strážníka by přitom město rádo využilo dotace, které nabízí úřady práce, takže náklady nebudou pro radniční pokladnu tak vysoké.

Podle samotných strážníků je třeba jejich počet zvýšit i proto, že často přejímají práci místní Policie ČR, kterou stejně tak dlouhodobě trápí nedostatek zaměstnanců. Městští strážníci jsou tedy nezřídka přepracovaní a nestíhají běžnou obchůzkovou činnost. Nový městský policista by měl nastoupit do práce už 1. května.  

red

Reklama

Obrázek uživatele koala
#1767 koala 20. Březen 2014 - 9:57
Kdyby Řezníček před časem nelogicky nezrušil služebnu a tím permanentní dohled na cikánskou populaci v Bronxu, nemusel by se tam dnes rozšiřovat počet policistů. Nečekané nabídky města využili noví "bratranci a sestřenice", kteří podle "zákona menšího odporu" cestují po republice a rádi se do nově opravené čtvrti nastěhovali. Dnes už je pozdě, počty krádeží v okolních obchodech se zvyšují a ze situace jsou nešťastní i starousedlí cikáni. Bude to stát další peníze a policisty, bezpečnostní situace ve městě se bude zhoršovat. A to všechno kvůli jednomu hloupému rozhodnutí.