Chrudimské noviny Město mění na Tejklův popud podmínky přidělení další dotace na stavbu parkoviště před hotelem Bohemia

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Město mění na Tejklův popud podmínky přidělení další dotace na stavbu parkoviště před hotelem Bohemia

Chrudim - Býlím zarůstající hotel Bohemia budí mnoho pozornosti občanů města a spolu s tím se začínají objevovat také spekulace, co bude s hotelovým komplexem budov dál. Vedení radnice nechce být podle všeho s těmito otazníky spojováno a rozhodlo se proto předložit městským zastupitelům návrh, který by měl ozřejmit budoucnost městských financí vložených do tohoto nepovedeného projektu, jenž hrozí katastrofou. Město chce nově změnit podmínky vyplácení dotace, kterou se radnice zavázala poskytnout na stavbu podzemního parkoviště před hotelem.

Za touto akcí stojí první místostarosta Miroslav Tejkl (ČSSD), který už dříve projevil zdaleka nejvíce pohotovosti a duchaplnosti, když stopnul výplatu tři čtvrtě milionu korun, které měla společnost Homa holding přislíbené jako dotaci na vybudování zmíněného parkoviště. To mělo podle dohody sloužit nejen návštěvníkům hotelu, ale i každému, kdo si parkování před hotelem zaplatí.

Firma, která přestavuje hotel Bohemia, nedostane nyní městské peníze do té doby, dokud nepostaví původně přislíbené parkoviště.  Foto: Chrudimské noviny

Tejkl nyní navrhnul, ve spolupráci s právním oddělením MěÚ, aby další várka peněz byla společnosti vlastnící hotel vyplacena až poté, co bude stavba parkoviště zkolaudována. Neměla by tedy nastat situace, kterou teď radnice horečně řeší, že jsou peníze vyplaceny a stavba stojí. Tento osud totiž potkal prvních 750 tisíc, které už město ze svého účtu firmě Homa holding vyplatilo. Nový majitel společnosti Homa holding, která vlastní hotel Bohemia, však tvrdí, že stavební ruch zde utichl jen dočasně a plánované parkoviště skutečně vznikne. Konkrétní termín znovuobnovení prací však není znám.

red

Reklama

Obrázek uživatele hana
#1853 hana 6. Květen 2014 - 16:45
I takhle vypadají následky evropských dotací, pustnoucí hotel. Majitele nalákají do investice s dotací, pak se nechaj úředníci uplatit od stavebních firem a teď si dělej majiteli bez dotace co chceš. Mimochodem, článek zapomíná na to, že přeložky sítí pod parkovištěm jsou hotové. Tedy již městem vyplacené peníze posloužily čemu měly.