Chrudimské noviny Firma ČEZ se rozhodla informovat obyvatele města o výpadcích elektrické energie, bez proudu bude třeba Vestec

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Firma ČEZ se rozhodla informovat obyvatele města o výpadcích elektrické energie, bez proudu bude třeba Vestec

Chrudim - Po několika neohlášených výpadcích elektřiny v uplynulých dnech se nyní zdá, že nepříjemnosti spojené s přerušovanou dodávkou elektrické energie nemají konce. Tentokrát se ale obyvatelé města mohou na výpadky připravit, protože se distribuční firma ČEZ rozhodla o kontrolách svých zařízení dopředu informovat.

Zatímco v minulých dnech a týdnech byly výpadky zcela mimo kontrolu firmy ČEZ, kdy údajně vypovědělo službu vysoké napětí, tentokrát půjde o naplánovanou odstávku. A kdy se mají Chrudimáci připravit na nefunkční počítače a zásuvky bez proudu? V pátek 12. září se od sedmi ráno do tří odpoledne ocitnou bez elektřiny obyvatelé Václavské ulice (od Penny Marketu až po ulici K Presům), dále v ulicích K Presům, Vlčí hora včetně místní zahrádkářské kolonie, K Lipám, K Májovu, Májov, Pod Kopcem, Na Kopci a také místní čistírna odpadních vod. Stejný den bude bez elektřiny také místní část Vestec, školní statek Střední zemědělské školy v Chrudimi a rovněž tak statek Kalousov.

„Dovolujeme si vás proto požádat, abyste provedli potřebná opatření, a zamezili tak případným škodám na zařízení a majetku. Omlouváme se a ujišťujeme vás, že časový rozsah přerušení byl zvolen pouze na nezbytně nutnou dobu. Z hlediska bezpečnosti je nutno zařízení distribuční soustavy i v této době považovat za zařízení pod napětím, žádáme vás proto o dodržení všech zásad bezpečnosti,“ uvádí se v oficiálním vyjádření firmy ČEZ.

 

red

Reklama

Obrázek uživatele P.Orka
#2026 P.Orka 28. Srpen 2014 - 9:23
Bylo řečeno A, dovolím si připojit ještě B: Spodní část města okolo ulice Fibichova bude bez proudu v úterý 16.09.2014, rovněž od půl osmé do půl třetí.