Chrudimské noviny Další blamáž ve výběrovém řízení na dodavatele stavby? Ohrožena byla nová tribuna v Novoměstské ulici

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Další blamáž ve výběrovém řízení na dodavatele stavby? Ohrožena byla nová tribuna v Novoměstské ulici

Chrudim - Další „průšvih“ ve výběrovém řízení na dodavatele stavby má na svém kontě současné vedení radnice. Po neúspěchu s výběrem stavební firmy, která opraví střechu hospodářské budovy MŠ Dr. Malíka, nebo firmy, jež se postará o opravu chátrajících městských hradeb, potkal podobný osud málem i milionovou stavbu tribuny na fotbalovém hřišti v Novoměstské ulici.

Jelikož původně vybraná firma B&J Holding Praha z kapacitních důvodů odstoupila ze zadávacího řízení, museli se narychlo sejít městští radní a vybrat jiného dodavatele stavby. Není žádným překvapením, že pražská firma se rozhodla na zakázku od města rezignovat, protože má plné kapacity. Zkrátka by novou tribunu v zadaném termínu nestihla postavit. Podobné důvody přitom figurovaly i ve zmiňovaném, zpackaném výběrovém řízení na opravu střechy uvedené mateřské školy.

Radním proto nezbylo, než vybrat původně druhou, tentokráte ryze chrudimskou firmu. První stavební Chrudim nabídla sice částku přesahující jen lehce 21 milionů korun, je to ale stále o zhruba sedm milionů méně, než s jakou sumou počítal na stavbu takzvaný projektantský rozpočet. „I tato cena je pro město velmi příznivá. Vzhledem ke skutečnosti, že na většinu stavebních prací si město může uplatnit odpočet DPH, vyjde stavba město celkem na asi 17,5 milionu korun. Z rozpočtu budou dále hrazeny náklady na technický dozor, autorský a archeologický dohled, přeložku O2 a další související náklady, dohromady město zaplatí kolem 18 milionů korun,“ tvrdí starosta města Petr Řezníček (SNK-ED).

Připravený projekt řeší i záležitosti vynucené stavbou tribuny, kterými jsou prodloužení kanalizačního řadu a vybudování dešťové kanalizace, rekonstrukce chodníku a veřejného osvětlení, vybudování podélných parkovacích stání, oplocení a zeleň. V letošním roce má město k dispozici necelých osm milionů korun, zbývající finanční prostředky budou uvolněny v roce 2015. „Stavba tribuny by měla být zahájena zhruba v polovině září a dokončena bude nejpozději do července 2015,“ uzavírá starosta Řezníček.

red

Reklama

Obrázek uživatele plátno
#2035 plátno 1. Září 2014 - 8:38
Mám zdvořilý dotaz: v čem spočívá pochybení vedení radnice, že se v článku píše o průšvihu?