Chrudimské noviny Novou šéfkou sociálky se stane Radka Pochobradská, která dosud pracuje jako manažer prevence kriminality

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Novou šéfkou sociálky se stane Radka Pochobradská, která dosud pracuje jako manažer prevence kriminality

Chrudim - Ještě v prosinci loňského roku bylo jednou velkou záhadou, kdo nahradí ve vedení Odboru sociálních věcí MěÚ odstoupivší Martinu Zelenkovou, která odbor řídila, dokud radnice nevypsala výběrové řízení na nového šéfa „sociálky“. Tím se teď stane na základě konkurzu Radka Pochobradská.

Nabízí se tedy otázka, nakolik město „ušilo na míru“ výběrové řízení úřednici, která dlouhá léta pracuje ve vedení oddělení sociální prevence a pomoci, které je Odboru sociálních věcí MěÚ Chrudim přímo podřízené. Pochobradská zde funguje i jako manažer prevence kriminality a upozornila na sebe například prudkou reakcí na článek v Chrudimských novinách, který byl věnován sqautterům v Lázeňské ulici. Po dvou letech se přitom situace v této lokalitě prakticky nezměnila. Podle mnohých kritiků se totiž Pochobradská, podobně jako její kolegyně a zastupitelka Šárka Trunečková (SNK-ED), ve své funkci manažerky prevence kriminality věnuje pouze „opisování tabulek“. S tím však sama budoucí vedoucí „sociálky“ nesouhlasí a svoji práci obhajuje v dalším článku, který rovněž vyšel v Chrudimských novinách.

Radka Pochobradská pracuje třináct let jako manažerka prevence kriminality.  Foto: Chrudimské noviny

Nové funkce by se přitom Radka Pochobradská měla ujmout už prvního března a než město vybere pracovníka, který ji nahradí na pozici manažera prevence kriminality, ponechá si úřednice i tuto agendu. Výběrové řízení na tuto pozici bude prý ale vypsáno v co nebližším termínu. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Jiří
#2869 Jiří 28. Únor 2015 - 12:33
No, to je neštěstí. Kdo mne bude varovat, abych nedával peníze bezdomovcům? Kdo zajistí, aby Chrudim byla preventivně chráněna před kriminalitou? Doufám, že paní Pochobradská bude na sociálním odboru odvádět stejně kvalitní práci jako v prevenci kriminality.
Obrázek uživatele Bob
#2872 Bob 28. Únor 2015 - 21:47
To dostala za odměnu nebo za trest? 13 let manažer prevence - jenom se mi vybaví jak byla pí. Pochobradská překvapená pobytem bezd. v pastoušce v Lázeňské ulici.