Chrudimské noviny Město pozemky ve Vlčnově zpět nevykoupí, chystá ale změnu územního plánu, která jim vrátí původní hodnotu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Město pozemky ve Vlčnově zpět nevykoupí, chystá ale změnu územního plánu, která jim vrátí původní hodnotu

Chrudim - Dočká se Miloš Chudáček někdy svých peněz, které investoval do nákupu prozatím "plonkových" pozemků ve Vlčnově? Odpověď na tuto otázku není po pondělním zasedání městského zastupitelstva o nic blíže, než byla předtím. Politické špičky ve městě se totiž vyslovily jasně proti odkupu sporných pozemků městem zpět do jeho majetku.

Městští zastupitelé tak paradoxně potvrdili Chudáčkovu výtku, kterou směřoval na bývalé vedení města. Když totiž chtěla firma S&CH TRADE CZ, v níž je Miloš Chudáček jednatelem, pozemky ve Vlčnově prodat, zjistila, že jejich cena několikanásobně klesla. Za zády podnikatele totiž město provedlo změnu územního plánu a z pozemků určených pro výstavbu průmyslových hal byla rázem ochranná zeleň. Miloš Chudáček přitom tvrdí, že o chystané změně musel vědět i tehdejší starosta města Jan Čechlovský (ODS), který za město kupní smlouvu podepsal.

Když nyní městští zastupitelé odmítají na doporučení orgánů města potvrdit odkoupení pozemků zpět a potvrzují vznik případné škody, pokud by k odkupu došlo, dávají za pravdu právě Chudáčkovi. Vzniklou škodu na znehodnocení pozemků jako první pocítil právě on v okamžiku, kdy se snažil půdu prodat a narazil přitom na změněný územní plán.

Přesto se však alespoň částečně blýská na lepší časy. Zastupitelstvo v pondělí „odkývalo“ změnu v územním plánu, díky níž by se Chudáčkovy pozemky měly vrátit zpět do původní kategorie a nabýt tak svoji ztracenou hodnotu. Zda potom najde Miloš Chudáček kupce, který mu za majetek znehodnocený a následně znovu zhodnocený samotnou radnicí nabídne uspokojivou finanční částku, lze však jen spekulovat.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele plátno
#2958 plátno 19. Březen 2015 - 11:33
Tak jen doufejme, že se věc vyřeší takto logicky. Ve hře se zdá být totiž i potichu připravovaná varianta něco za něco. Pan Chudáček má problém se svou stavební parcelou na okraji Chrudimi, po nedohodě s majiteli okolních pozemků se nemá jak připojit na sítě.No a Někdo vymýšlí jinou variantu připojení způsobem,o kterém by se nerozhodovalo normálním mechanismem, ale jaksi počesku.