Chrudimské noviny Chrudim probudila časně ráno hromadná rvačka před R-Klubem a pokus skácet májku na Resselově náměstí

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Chrudim probudila časně ráno hromadná rvačka před R-Klubem a pokus skácet májku na Resselově náměstí

Chrudim - Ženský anonym volal v sobotu v 10.43 hodin na tísňovou linku 156 a nabádal strážníky, aby prověřili v sídlišti Na Větrníku už více než týden odstavené vozidlo. Žena tvrdila, že stojí divně a měla obavu, že je kradené. Hlídka městské policie lustrací u Policie ČR prověřila, že automobil není kradený, avšak nechala jeho majiteli za stěračem vzkaz, aby se dostavil do služebny na Resselově náměstí k projednání dopravního přestupku. Zaparkoval totiž vůz v zákazu.        

Ve 12.47 hodin upozornil na lince 156 místní občan na to, že ve Filištínské ulici stojí několik vozidel, které nemají parkovací karty a on kvůli tomu nemůže v ulici zaparkovat svoje vozidlo. Hlídka sem dorazila ve 14.50 hodin a rozdala zde celkem osm parkovaček, aby mohla dodatečně projednat s majiteli těchto vozidel jejich dopravní přestupek.        

Ve 20.46 hodin oznámil strážníkům místní obyvatel výskyt volně pobíhajícího kůzlete na silnici na Podhůře. Strážníci vzápětí zjistili, že ještě před jejich příjezdem stačilo kůzle zaběhnout dírou v plotě zpět na pozemek svého majitele.

Ve 21.15 hodin byli chrudimští strážníci vyrozuměni místní ženou o vozidle značky Volkswagen s registrační značkou Moravskoslezského kraje, které podle ní už delší dobu parkuje poblíž urnového háje. Strážníci tedy prověřili u Policie ČR, zda je vozidlo kradené, avšak nikdo po něm v současnosti nepátrá. Stejně tak nebylo zjištěno, že by majitel zaparkoval auto v zákazu.

Tři minuty po 23. hodině rušil na Palackého třídě místního obyvatele houkající alarm. Přivolané hlídce se krátce před půl dvanáctou v noci podařilo zjistit, že nepříjemný zvuk vychází z Očního centra vedle polikliniky a kontaktovala proto pracovníka bezpečnostní agentury v Chrasti, který uvedl, že objekt už není pod jejich dohledem. Hlídce se nepodařilo sehnat ani majitele prodejny, avšak ve 23.45 hodin zvuk alarmu ustal.

Ve 23.04 hodin oznámil na lince 156 číšník Bowling baru na Palackého třídě, že se u nich v restauraci pokouší prostřednictvím mladistvé dívky skupina Romů koupit alkohol nezletilcům. Než ale stačila přivolaná hlídka přijet, byla skupina Romů pryč. Strážníci se tedy s obsluhou baru domluvili, že pokud by se tady znovu objevila, bude je číšník neprodleně informovat.

Ve 23.16 hodin žádala strážníky o pomoc zdravotní sestra z interny Nemocnice Chrudim s tím, že odsud svévolně odešla pacientka, která je hlášena k trvalému pobytu v Chrudimi. Strážníci však s ohledem na vlastní vytížení předali záležitost k vyřízení republikové policii.     
 
Ve 23.46 hodin si místní žena stěžovala na rušení nočního klidu z Bowling baru na Palackého třídě. Strážníci o několik minut později zjistili, že hluk vychází z otevřených oken restaurace a s obsluhou baru se domluvili na jejich uzavření. Záležitost byla tedy vyřešena domluvou.

Hromadná rvačka se strhla v neděli v 1.36 hodin před chrudimským R-Klubem v sídlišti na Rozhledně. Na místě zasahovali jak strážníci, tak republiková policie a sanita Rychlé lékařské pomoci. Strážníci vzápětí zjistili účastníky incidentu - šlo o muže z Pardubic, Morašic, Slatiňan, Libišan, Chrudimi a slečnu z Morašic. Celá věc byla zaprotokolována a bude nyní postoupena k vyřízení přestupkové komisi při MěÚ Chrudim.
 
V neděli ve 4.12 hodin upozornil anonym strážníky na to, že se někdo pokouší skácet májku na Resselově náměstí. Hlídka, která sem po dvou minutách přiběhla, zde přistihla muže z obce Krásné, který od kmene májky vytahoval zajišťující klíny. Byl proto předveden na Obvodní oddělení Policie ČR ke zjištění totožnosti, avšak kladl odpor a musel být proto zpacifikován donucovacími prostředky - hmaty a chvaty sebeobrany. Za přestupek mu byla následně uložena bloková pokuta ve výši 1000 Kč.

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele tchladek
#3173 tchladek 19. Květen 2015 - 8:26
Asi už taky začnu volat linku 156 a žádat o příjezd hlídky do Vlčnova. Skoro každý víkend (pátek + sobota) večer jeden ze sousedů do noci pouští nahlas venku v pergole hudbu. V sobotu vyhrávali ještě v půl 2. Vážně paráda.
Obrázek uživatele vlcnov
#3179 vlcnov 20. Květen 2015 - 21:57
Ve Vlčnově se bohužel v pondělí i střílelo..
Obrázek uživatele tchladek
#3182 tchladek 21. Květen 2015 - 15:37
vlcnov: Ve Vlčnově se bohužel v pondělí i střílelo..
co a kde se dělo?