Chrudimské noviny Přerostlá tráva, nefunkční pítko a zarostlé cestičky. Tak dnes vypadají zanedbané Klášterní zahrady

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Přerostlá tráva, nefunkční pítko a zarostlé cestičky. Tak dnes vypadají zanedbané Klášterní zahrady

Chrudim - Přestože úřednice zodpovědná za údržbu zeleně ve městě Kateřina Jánská nedávno ujišťovala, že sečení trávy proběhne podle schváleného harmonogramu, v Klášterních zahradách se zdá, jako by zde sekáče někdo vyrušil uprostřed práce. Dokonce i chodníčky připomínají trávník a nikoli místo pro maminky s kočárky.

V podstatě se tak opakuje situace, která v těchto místech panovala už v několika minulých letech. Děje se tak přesto, že bující plevel mělo nahradit luční kvítí a trávník, na němž budou moci dovádět děti a odpočinout si v letním parnu ve stínu stromů dospělí. Právě tráva kolem stromů je vysoká tak, že může skýtat pouze úkryt klíšťatům, kterých je letos vinou mírné zimy enormní množství.

Samotné stromy - jabloně především už několik let evidentně nikdo neprořezal a jejich ledabyle rostoucí větvičky připomínají spíše dřeviny v některém z dávno opuštěných sadů. V tomto ročním období je však na prořezávku už pozdě. Podobně zanedbané je i pítko v místech, kde jsou prolézačky a pískoviště pro děti. Loni alespoň voda v pítku zurčila, jakkoli měla barvu trávy. Letos už pro jistotu nefunguje vůbec a na dně se nachází jen zbytky hnijící tekutiny. Péče o zelenou oázu v centru města tak opět nefunguje.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Zdena
#3248 Zdena 12. Červen 2015 - 11:12
Ono je to tam vůbec nějaké divoké. Paní Janská povolila pokácení stromu, blumky. nestihli jsme to však v době vegetačního klidu. S novou žádosti přišla úřednice a pravila, že je to vzácný starý strom. Hihi, rostlo to mimo zahradu, jen to svinilo auta a silnici. S paní Janskou je vždy dobrá domluva.