Chrudimské noviny Rom z Broumova řval na pracovníky chrudimské sociálky, museli si pro něj přijet strážníci

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Rom z Broumova řval na pracovníky chrudimské sociálky, museli si pro něj přijet strážníci

Chrudim - V úterý v 8.40 hodin upozornil místní občan na lince 156 na dopravní značku "Stop" umístěnou před železničním přejezdem v ulici Obce Ležáků, která je prý špatně vidět kvůli přerostlým keřům u sběrného dvora. Strážníci situaci na místě prověřili v půl desáté dopoledne a zjistili, že je zde uvedené dopravní značení umístěno z obou jízdních směrů, a to přímo před signalizací na přejezdu a jeho viditelnost je bez závad. S tímto zjištěním odsud hlídka zase odjela.          

V 11.39 hodin žádal příjezd strážníků pracovník Odboru sociální péče MěÚ Chrudim, který oznámil, že tam mají muže romské národnosti, který se chová k úředníkům agresivně a svléká se. Hlídka dorazila na místo v 11.44 hodin, ale to už byl Rom, který je trvale hlášen k pobytu v Broumově, celkem v klidu. Pracovníci sociálky navíc zjistili, že je dotyčný muž jako klient registrován rovněž v Broumově a proto byl poučen, kde se má případně hlásit o sociální dávky. Rom byl poté na žádost Odboru sociální péče MěÚ Chrudim převezen strážníky do Azylového dmu v Tovární ulici, kde se podrobil nejnutnější hygieně a následně byl odsud propuštěn.

Pět minut po 14. hodině upozornila strážníky obyvatelka bytového domu čp. 730 - 734 v sídlišti U Stadionu, že tady bezdomovci založili za popelnicemi černou skládku a pošpinili fekáliemi dům. Přivolaná hlídka pořídila o pět minut později z místa fotodokumentaci a celou záležitost poté předala k řešení Odboru životního prostředí MěÚ Chrudim, protože se jí nepodařilo přistihnout pachatele. O záležitosti byly vyrozuiměny také Technické služby Chrudim, aby zajistily úklid místa. 
     
Ve 23.07 hodin si místní občan stěžoval na rušení nočního klidu z restaurace Festunk. Následně se však ukázalo, že má podnik povolenou hudební produkci až do 24 hodin. S tímto zjištěním strážníci vzápětí stěžovatele vyrozuměli.  
 
Ve 23.49 hodin byla vyhlášena pátrací akce po mladíkovi ze sídliště Na Větrníku čp. 1396. V tu dobu totiž jeho matka strážníkům ohlásila, že její syn odešel v 15 hodin z domova do nedalekého Habrova s tím, že se vrátí nejdéle v 21 hodin. Měl mít přitom v Habrově sraz s kamarády a mobilní telefon nechal doma. Hlídka městské policie se tedy na základě tohoto oznámení pustila do pátrání v Habrově, ale všude byl klid. Čtyřicet minut po půlnoci obdržela však matka smsku z neznámého telefonního čísla, v níž jí syn oznamoval, že se vrátí domů kolem druhé v noci. Pátrací akce byla poté skončena.    

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele platek
#3362 platek 1. Červenec 2015 - 10:24
By mě zajímalo co dělala hlídka MP v Habrově.???