Chrudimské noviny Chodci na Palackého třídě hazardují s životy, auta vyjíždějící ze Škroupovy ulice je zde ohrožují na přechodu!

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Chodci na Palackého třídě hazardují s životy, auta vyjíždějící ze Škroupovy ulice je zde ohrožují na přechodu!

Chrudim - Není žádným tajemstvím, že jsou někteří řidiči bezohlední a ohrožují často dokonce i chodce na přechodech. Taková situace pravidelně nastává také u přechodu na Palackého třídě v místech, kde ústí Škroupova ulice.

Své o tom ví Lucie Malinská, která ve snaze najít řešení situace, při níž jsou ohrožovány i její děti, hledá pomoc u městské policie. Strážník u přechodu by totiž případného provinilce mohl nejen vystrašit, ale pokud by došlo k ohrožení chodců, rovnou i pokutovat. „Musím si stěžovat na nedodržování dopravních předpisů u přechodu pro chodce přes silnici na Palackého třídě. Několikrát nás tady ohrožovala auta vyjíždějící ze Škroupovy ulice vpravo na hlavní silnici Palackého. Tuto silnici přecházím dost často a za poslední týden mě a mé děti několikrát ohrozilo auto nebo auta, a to když jsme měli zelenou, tedy vstoupili jsme do vozovky. Dnes se to stalo znovu, čekali jsme na zelenou, byla nás skupinka lidí, což nešlo přehlídnout, a syna málem porazilo auto, které vůbec nedbalo na to, že chodci mají přednost a prostě vyrazilo vpřed. Nakonec ještě zrychlilo a ujelo, řidič se ani nepřesvědčil, že se nám nikomu nic nestalo. To už beru jako vrchol. Bylo by dobře, pokud by zde více hlídkovali strážníci, nebo byl využíván kamerový systém k zjišťování viníků tohoto bezohledného chování. Jde tu přeci o naši bezpečnost a našich dětí. Stále je učíme, aby chodily na zelenou a rozhlížely se. To dělají, ale co když potkají takové, slušně řečeno, neomalené řidiče,“ ptá se mladá maminka.

Čeká se zde na první mrtvé?  Foto: Chrudimské noviny

Chrudimský vrchní strážník Lukáš Dvořák stížnosti chápe, ale řešení není podle něj tak jednoduché. Strážníci mají prý mnoho jiných povinností a jeden z nich zkrátka nemůže neustále hlídkovat u inkriminovaného přechodu. „Nalézt účinné řešení této situace není ze strany městské policie jednoduché. Uvedený kamerový systém v tomto případě může řešit až následek, což podle mého názoru není prioritou. Strážník u přechodu by v danou chvíli mohl přispět ke zlepšení situace, ale ten zde samozřejmě nemůže být pořád, což opět problém plně nevyřeší. Celou věc budeme ještě konzultovat s Odborem dopravy Městského úřadu Chrudim a Dopravním inspektorátem Policie České republiky. Do konečného vyřešení nezbývá než apelovat na chodce, aby při přecházení komunikace dbali zvýšené opatrnosti a na přechod vstupovali v okamžiku, kdy si budou jistí, že jim nehrozí nebezpečí v podobě odbočujících vozidel,“ zakončuje „knížecí“ radou Dvořák.

Bude tedy město čekat na svého prvního mrtvého, jako třeba v případě kruhového objezdu „Na Bídě“ a nevhodně umístěného přechodu pro chodce? Také tady se hnuly ledy až poté, co zde nejvyšší cenu zaplatili chodci, které připravilo o život auto.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele alcohol
#3462 alcohol 20. Červenec 2015 - 16:49
Ono to chce, aby chodci trošku zrychlili. Někteří si to pletou s promenádou a díky nim projede přes křižovatku jen pár aut.
Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#3463 ŠIMŠÁK 20. Červenec 2015 - 17:41
alcohol: Ono to chce, aby chodci trošku zrychlili. Někteří si to pletou s promenádou a díky nim projede přes křižovatku jen pár aut.
Naprosto souhlasím.A nejvíc mě vytočí matka, která jednou rukou manévruje s kočárkem a druhou si drží mobil na uchu a kafrá s kámoškou o děsně důležitých věcech.A z mé zkušenosti se nepodívá doleva,doprava a jde jak tele. Vím, není to jednoduché a jsou mezi námi řidičí hovada, ale na druhou stranu já když jsem v roli chodce tak přecházím co nejrychleji a hlavně neskáču do vozovky ani netelefonuju neboť to sám nesnáším.
Obrázek uživatele karel1
#3471 karel1 23. Červenec 2015 - 15:01
Jde o to, že jsou všichni v poslední době bezohlední a žádná pravidla pro ně neplatí.Prase za volantem je ovšem nebezpečnější než blbec na přechodu.
Obrázek uživatele platek
#3472 platek 24. Červenec 2015 - 6:12
A takhle to vypada když článek piše někdo kdo tomu vubec nerozumí.