Chrudimské noviny Strážníci řešili další stížnost na svatbu, tentokrát na Monaku, a uhasili ohýnek dětem, které opékaly vuřty na Legumě

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Strážníci řešili další stížnost na svatbu, tentokrát na Monaku, a uhasili ohýnek dětem, které opékaly vuřty na Legumě

Chrudim - V sobotu v 9.09 hodin upozornil místní občan strážníky na bezdomovce, který prý "otravuje" lidi před prodejnou Lidl a chce po nich peníze. Strážníci se sem tedy přijeli v 9.13 hodin přesvědčit a našli tady chlapíka z Pardubic, který chvílemi upadával do bezvědomí. Hlídce přitom uvedl, že si předtím dal pět "prásků na uklidnění", které zapil pivem. Z tohoto důvodu k němu byla přivolána sanita Rychlé lékařské pomoci, která muže odvezla do Nemocnice Chrudim.
       
V 10.39 hodin ohlásila místní žena nález uhynulého kapra v rybníčku v Městském parku. Přivolaná hlídka přijela uhynulou rybu hledat v 10.50 hodin, ale žádného kapra prý tady nenalezla.

Ve 12.30 hodin přivolala na pomoc strážníky ostraha prodejny Lidl, která tady zadržela zloděje. Strážníci v něm o něco později ustanovili muže, který je trvale hlášen k pobytu v Mohelnici, a který v prodejně sebral soupravu náhradních bitů. Nakonec si dotyčný dva kusy bitů odkoupil a za přestupek krádeže zaplatil navrch blokovou pokutu ve výši 1000 Kč.        

Ve 20.54 hodin zavolal na tísňovou linku 156 muž, aby oznámil, že v Podlažicích u Chrasti pobíhá na vozovce labuť a hrozí, že ji někdo přejede. Strážníci proto obratem kontaktovali operačního důstojníka, protože šlo o událost, která byla mimo jejich působnost i kompetenci, a republiková policie zase informovala o labuti pracovníky Záchranné stanice zvířat v Pasíčkách.

Ve 21.05 hodin upozornil strážníky ženský anonym na rozdělaný oheň na dětském hřišti v sídlišti Leguma, který prý tady měla rozdělat skupina malých dětí. Strážníci sem přijeli o pět minut později a zjistili, že je tu s dětmi také jeden dospělý muž z Chrudimi, který uvedl, že chtěl s dětmi jen opéct vuřty. Hlídka ho však upozornila, že tak činí na městské zeleni a vyzvala ho proto, aby oheň ihned uhasil. Muž tedy přinesl dva kýble s vodou a oheň udusil. Současně přislíbil, že místo uvede do původního stavu, což strážníci ještě dodatečně zkontrolovali. Děti tak zůstaly bez vuřtů i ohýnku.
 
Rušení nočního klidu oznámil už v neděli v 02.12 hodin obyvatel Slatiňan, kterému vadilo, že v Myslivecké chatě u Monaka probíhá svatba a její hosté jsou prý příliš hluční. Strážníci se tedy jeli na místo přesvědčit a nechali si v 02.20 hodin zavolat odpovědnou osobu. Ta okamžitě přivřela okna a ztišila hudbu. Záležitost byla nakonec vyřešena domluvou.
    
Na hlučnou mládež si v 05.31 hodin stěžoval obyvatel sídliště Na Větrníku. A měl pravdu. V 05.35 hodin tady strážníci přistihli dva hlučící mladíky, které vykázali z místa. Také tento přestupek řešili domluvou.

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#3484 karel1 27. Červenec 2015 - 19:54
Nevím proč by si pod dohleden dospělého nemohli děti opéct buřty. Ožralý bezdomovec nadělá mnohem větší bordel. Udavačská sousedka a aktivní MP.Jo upozornit na uvedení prostoru do původního stavu beru. To volně pobíhající pes taky nadělá větší humus. Nebo akce pánů radních.
Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#3485 ŠIMŠÁK 27. Červenec 2015 - 20:57
karel1: Nevím proč by si pod dohleden dospělého nemohli děti opéct buřty. Ožralý bezdomovec nadělá mnohem větší bordel. Udavačská sousedka a aktivní MP.Jo upozornit na uvedení prostoru do původního stavu beru. To volně pobíhající pes taky nadělá větší humus. Nebo akce pánů radních.
Naprosto s Vámi souhlasím a s humorem mě napadá co by se asi stalo kdyby se k tomu přimotala ještě nějaká ta svatba. Jestli již jimy nejsme tak se zcela jistě stáváme národem udavačů a závistivců. Napadá mne totiž, že ta osoba která nahlásila zmiňovaný ohýnek totiž jen a pouze záviděla dětem buřtík na klacíku. Jsem taky tátou dvou malých dětí a vím co pro ně znamená takový malý ohníček, byť uprostřed sídliště. A pro budoucnost našich dětí budu raději uklízet ohniště po grilovačce než zbírat použité injekční stříkačky!!!
Obrázek uživatele karel1
#3495 karel1 29. Červenec 2015 - 23:48
Ještě by mne zajímalo kdo je na svatbě "odpovědná osoba".Nejmíň nalitej svatebčan? Já je že mne jedna čeká, tak abych ji poučil :-)