Chrudimské noviny Ochránci přírody chystají na čtvrtek diskusi o cyklostezkách, zúčastní se jí také někteří městští úředníci

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Ochránci přírody chystají na čtvrtek diskusi o cyklostezkách, zúčastní se jí také někteří městští úředníci

Chrudim - Místní pobočka Svazu ochránců přírody připravuje v těchto dnech další diskusi. Tentokrát se milovníci zeleně poučili a nechtějí ji uskutečnit v prostorách Muzea barkoních soch, které se pro tyto účely vyloženě nehodí, ale sejdou se v budově Městského úřadu Chrudim.

Beseda se uskuteční ve čtvrtek 20. srpna v 16 hodin ve velké zasedací místnosti MěÚ v Pardubické ulici a její téma bude "Na Kole do práce i do přírody". Ochránci přírody zde ve spolupráci s Místní akční skupinou chtějí představit především návrhy cyklostezek. Nebrání se prý ale ani námětům od příchozích. Účast přitom přislíbil jeden z nejvstřícnějších úředníků městského úřadu, šéf Odboru dopravy MěÚ Chrudim Martin Klimek, šéfka Státního pozemkového úřadu v Chrudimi Iva Bosáková a předseda místní pobočky Klubu českých turistů Vlastimil Škvára. Objevit by se zde měli i zástupci obcí, které se účastní projektu "Místní akční skupina".

V návaznosti na tyto aktivity bude diskutován záměr ochránců přírody založit sociální podnik, jehož cílovou skupinou by byli nezaměstnaní. Ti by se mohli zapojit v době, než seženou stálé zaměstnání, do výstavby cyklostezek, výsadby stromořadí a péče o chráněná území a památky.

red

Reklama

Obrázek uživatele Pavel
#3571 Pavel 18. Srpen 2015 - 21:54
Chválím, ano Martin Klimek je opravdu vstřícný, víc takových lidí na úřadě.