Chrudimské noviny Lavička v parčíku u vodotrysku shořela na uhel, skvěle tak zapadá do neutěšeného stavu celého místa

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Lavička v parčíku u vodotrysku shořela na uhel, skvěle tak zapadá do neutěšeného stavu celého místa

Chrudim - Parčík u fontány naproti hotelu Central, v němž se kromě unikátní moderní plastiky a mozaikou vyzdobeného jezírka nachází jen občasná skupinka teenagerů holdujících marihuaně, patří k těm nejvíce zanedbaným lokalitám v těsném sousedství centra města. Pokud by však někdo chtěl využít místo k odpočinku, bude zklamán. Zničený není zdaleka jen vodotrysk.

Radnice se v minulosti vymlouvala na vysoké náklady, které by si obnovení unikátního vodotrysku vyžádalo. Nedostupné jsou prý i prvky mozaiky, které tvoří jezírko, do něhož voda z fontány padá. V České republice přitom existuje celá řada firem a živnostníků, kteří jsou schopni jejich kopie vyrobit. Nabízí se tedy otázka, zda nejde jen o dobrou vůli zúčastěných.

Tento stav rozhodně k usednutí neláká.  Foto: Chrudimské noviny

Celková zanedbanost a neutěšenost místa však vede místní omladinu k uvádění mobiliáře, který snad ještě slouží svému účelu, do stavu, který odpovídá okolí. Naposledy řádění skupinky mládežníků, kteří se sem pravděpodobně přesunuli z „lavičky hříchu“ u kostela svaté Kateřiny, odnesla jedna z místních laviček. Někoho nenapadlo nic lepšího, než ji polít hořlavinou a zapálit. Část dřevěných částí lavičky je tak spálená na uhel a rozhodně nevybízí k usednutí a odpočinku.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele plátno
#3663 plátno 7. Září 2015 - 12:33
Typický novinářsky hypertrofovaný nadpis článku. Lavičku na uhel si tedy představuji jinak. Ale hlavně nevím, kde parčík u fontány je.Je to poněkolikáté, co jako chrudimák nevím, o jaké lokalitě autor píše. Prosím příště buď lépe vypovídající foto nebo popis. Děkuji.
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#3664 Jakub Valenta 7. Září 2015 - 12:47
Zkuste se podívat na související články vpravo nahoře, třeba se vaše paměť osvěží.
Obrázek uživatele xyz
#3667 xyz 7. Září 2015 - 16:52
tento článek zapadá do neutěšeného psaní těchto novin.
Obrázek uživatele CML
#3669 CML 8. Září 2015 - 0:27
Já tedy sice pochopil, kde onen parčík je, ale zcela souhlasím se senzacechtivým nadpisem, který má nalákat a po přečtení článku vyprovokovat čtenáře k vášnivé debatě na neutěšený stav v našem městě. U tohoto článku autor výjimečně jmenovitě nerýpal do čelních představitelů města, ale po přečtení pár vět nebylo opět těžké rozpoznat, kdo bude na konci dole podepsán. Moc "redaktorů" tu sice není, ale mohu se přiznat, že bilanci v tipovaní mám stoprocentní. Já se sem chodím především bavit nad tím, kam až je schopný pan Valenta zajít a co zase vyplodí, ale jednoho dne vám tu papulu vážně někdo rozbije. A to nejsou jen moje slova. Děláte z tohoto plátku prachsprostý bulvár. Ano, vím co mi chcete napsat: "Děkuji, že mě čtete". Zkuste se trochu zamyslet nad svou povahou a napsat někdy něco milého nebo aspoň mírně pozitivního. Takto to vypadá, že máte nějaký problém. Článek "Vyřeší plánovací setkání budoucnost Městského parku? Radnice zde chce postavit nové dětské hřiště" to byl zase váš typický výblitek. Paní Šárka a její mince Vám zřejmě nedají spát. Převést řeč na Michalský park a skutek utek alias předvolební tah, to je to v čem si libujete. Ano čtu vás, protože mě fascinujete svým negativismem. To se opravdu nevidí. Byl byste kvalitní nástupce Pavla Novotného na pozici šéfredaktora bulvárního webu. Chrudim je pro vás malá.
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#3671 Jakub Valenta 8. Září 2015 - 8:11
Škoda, že nečtete třeba pravidelné tipy, nebo o akci, kterou uspořádali vojáci, nebo o archivaci Chrudimských novin, nebo o zprávě arciděkana Heblta... Inu, potrefená husa se ozvala, řekl bych :)