Chrudimské noviny Obhajoba projektu Zdravé město začíná v jednu hodinu po poledni, pracující občané tak nebudou mít šanci přijít

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Obhajoba projektu Zdravé město začíná v jednu hodinu po poledni, pracující občané tak nebudou mít šanci přijít

Chrudim - Pondělí 12. října bude „zasvěceno“ obhajobě projektu, který má jak celou řadu kritikou, tak i příznivců. Zdravé město, tedy projekt, jímž se současné vedení radnice pravidelně pyšní a zaštiťuje celou řadu akcí, by mělo projít palbou kritiky všech seniorů a lidí bez zaměstnání. V jednu hodinu po poledni si totiž pracující obyvatelé města udělají čas jen obtížně.

Naplňují se tak znovu slova kritiků, kteří ve „Zdravém městě“ vidí pouze teplé místečko pro manažerku Šárku Trunečkovou (SNK-ED), nebo jde o snahu radnice vyjít vstříc všem těm, kdo se chtějí o projekt vážně zajímat? Na tuto otázku odpoví až složení přítomné veřejnosti, která do velkého sálu Muzea zamíří. Poslední obhajoba se přitom konala koncem letošního března.

Pravidelnými kritiky Zdravého města jsou jak místní Svobodní, tak nově i příznivci a členové volebního uskupení ANO 2011. Obě politické strany považují projekt Zdravého města pouze za „přepisování tabulek“, z něhož městu neplyne žádný reálný prospěch. Příznivce zase zastřešuje strana úřadujícího starosty Petra Řezníčka (SNK-ED), která jako jeden muž pravidelně během zasedání městského zastupitelstva hlasuje v jeho prospěch. Nutno podotknout, že manažerka Zdravého města a městská zastupitelka Šárka Trunečková získala v posledních komunálních volbách velké množství preferenčních hlasů. Chrudimáci totiž úřednici, která před veřejností tají výši svého příjmu, který je tvořen z prostředků vybraných na daních, bezmezně milují.

Zdravé město v nedávné minulosti opustilo třeba sousední Hlinsko, jehož starosta Miroslav Krčil (ČSSD) považoval akci doslova za vyhozené peníze. Nevyloučil ale, že se hlinecká radnice v budoucnu k této problematice ještě vrátí, podmínil však tento návrat zájmem občanů.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele slava
#3816 slava 8. Říjen 2015 - 17:52
Nesmyslný projekt.... Jen to stojí peníze.
Obrázek uživatele CML
#3821 CML 9. Říjen 2015 - 0:31
Opakování matka moudrosti že? Ale nepřeháníte to už pane "redaktore" s paní Trunečkovou? Jste jak kolovrátek. Už po pár větách mi bylo opět jasné, kdo bude dole podepsaný. To už zavání posedlostí. Tak jí to přejte, že jen přepisuje tabulky a bere za to víc než vy. Pak vám bude také přáno, třeba se stanete lepším člověkem. Ano vím co chcete říci: "Díky, že mne čtete"
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#3823 Jakub Valenta 9. Říjen 2015 - 7:53
CML: Opakování matka moudrosti že? Ale nepřeháníte to už pane "redaktore" s paní Trunečkovou? Jste jak kolovrátek. Už po pár větách mi bylo opět jasné, kdo bude dole podepsaný. To už zavání posedlostí. Tak jí to přejte, že jen přepisuje tabulky a bere za to víc než vy. Pak vám bude také přáno, třeba se stanete lepším člověkem. Ano vím co chcete říci: "Díky, že mne čtete"
Máte naprostou pravdu, opakování je matkou moudrosti. Těžko mohu Trunečkové závidět, když nevím, kolik bere ;)
Obrázek uživatele CML
#3825 CML 9. Říjen 2015 - 11:11
Jakub Valenta: Máte naprostou pravdu, opakování je matkou moudrosti. Těžko mohu Trunečkové závidět, když nevím, kolik bere ;)
Není podstatné kolik přesně, ale dá se z toho vydedukovat, že určitě více než "redaktor" městského deníku.
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#3826 Jakub Valenta 9. Říjen 2015 - 11:46
CML: Není podstatné kolik přesně, ale dá se z toho vydedukovat, že určitě více než "redaktor" městského deníku.
Non sequitur.
Obrázek uživatele slava
#3827 slava 9. Říjen 2015 - 12:55
K jinému článku v těchto novinách - nebylo by zajímavé Trunečkovou vyhodit, zrušit zdravé město? Vidím jen samá pozitiva - město ušetří, nebude potřeba závidět, atd....
Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#3829 ŠIMŠÁK 9. Říjen 2015 - 15:23
A CML bude mít klid....
Obrázek uživatele slava
#3835 slava 12. Říjen 2015 - 10:14
slava: K jinému článku v těchto novinách - nebylo by zajímavé Trunečkovou vyhodit, zrušit zdravé město? Vidím jen samá pozitiva - město ušetří, nebude potřeba závidět, atd....
Kdopak to navrhne?
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#3845 Tomáš Velendorf 13. Říjen 2015 - 15:24
slava: K jinému článku v těchto novinách - nebylo by zajímavé Trunečkovou vyhodit, zrušit zdravé město? Vidím jen samá pozitiva - město ušetří, nebude potřeba závidět, atd....
Máte tím na mysli, vyhnat ji snad do sousedního království? Podobně jako nesmrtelnou tetu?
Obrázek uživatele slava
#3846 slava 13. Říjen 2015 - 16:28
Tomáš Velendorf: Máte tím na mysli, vyhnat ji snad do sousedního království? Podobně jako nesmrtelnou tetu?
Ideálně i s předlistopadovým učitelem komunismu a nyní starostou Řezníčkem.
Obrázek uživatele Pavel
#3853 Pavel 13. Říjen 2015 - 19:20
slava: Ideálně i s předlistopadovým učitelem komunismu a nyní starostou Řezníčkem.
To jste pánové trefili hřebíček oba.
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#3864 Tomáš Velendorf 13. Říjen 2015 - 21:50
slava: Ideálně i s předlistopadovým učitelem komunismu a nyní starostou Řezníčkem.
Tak v tom případě by jste musel do toho sousedního království vyhnat i ty všechny voliče, kteří ho volili. A pokud k nim přidáte rovnou i ty, co závidí všechno a všem a největším štěstím pro ně je, když sousedovi chcípne koza, tak pak by nás pak v tomto našem království, plném opravdového štěstí a rozumu moc nezůstalo:-)A ještě malý dovětek - už ne tedy všichni, ale pořád je to drtivá většina z nás, co má v sobě něco předlistopadového. A že to není nic moc extra hezkého, na to se stačí porozhlédnout okolo sebe. No a někdy bohatě stačí, se na to podívat jen do obyčejného zrcadla:-)
Obrázek uživatele Pavel
#3865 Pavel 13. Říjen 2015 - 21:51
Tomáš Velendorf: Tak v tom případě by jste musel do toho sousedního království vyhnat i ty všechny voliče, kteří ho volili. A pokud k nim přidáte rovnou i ty, co závidí všechno a všem a největším štěstím pro ně je, když sousedovi chcípne koza, tak pak by nás pak v tomto našem království, plném opravdového štěstí a rozumu moc nezůstalo:-)A ještě malý dovětek - už ne tedy všichni, ale pořád je to drtivá většina z nás, co má v sobě něco předlistopadového. A že to není nic moc extra hezkého, na to se stačí porozhlédnout okolo sebe. No a někdy bohatě stačí, se na to podívat jen do obyčejného zrcadla:-)
Ale zase by se tady tomu zbytku žilo výrazně lépe. :-)
Obrázek uživatele karel1
#3866 karel1 13. Říjen 2015 - 22:18
Co chtějí obhajovat bordel v celém městě , ucpané celé město nezájem o "nevyvolené" a svoji neschopnost
Obrázek uživatele Babišova kobliha
#3869 Babišova kobliha 14. Říjen 2015 - 9:44
slava: Ideálně i s předlistopadovým učitelem komunismu a nyní starostou Řezníčkem.
Tohle je docela žalovatelný, Slavouši :-D Především - koho Řezník učil komunizmus, když má vystudovanou bižuli a zeměpis na karlovce a následně ji i učil? Povídej, dokazuj, nebo mlč. Thx!
Obrázek uživatele Jokl
#3870 Jokl 14. Říjen 2015 - 11:21
A neučil Řezníček na politické škole Ústředního výboru Svazu socialistické mládeže na Seči?
Obrázek uživatele slava
#3897 slava 22. Říjen 2015 - 17:31
Babišova kobliha: Tohle je docela žalovatelný, Slavouši :-D Především - koho Řezník učil komunizmus, když má vystudovanou bižuli a zeměpis na karlovce a následně ji i učil? Povídej, dokazuj, nebo mlč. Thx!
Tak mě žaluj, o příspěvek výš už máš i školu, kde učil. A napadá mě, byl to vůbec někdy PAN UČITEL nebo vždy jen SOUDRUH UČITEL? Odpovíš mi přisluhovačko Řezníčka?
Obrázek uživatele slava
#3898 slava 22. Říjen 2015 - 17:29
Jokl: A neučil Řezníček na politické škole Ústředního výboru Svazu socialistické mládeže na Seči?
Díky za upřesnění.
Obrázek uživatele Babišova kobliha
#3902 Babišova kobliha 22. Říjen 2015 - 18:40
slava: Tak mě žaluj, o příspěvek výš už máš i školu, kde učil. A napadá mě, byl to vůbec někdy PAN UČITEL nebo vždy jen SOUDRUH UČITEL? Odpovíš mi přisluhovačko Řezníčka?
Chlapče chlapče :) Tak především - v Seči Řezník neučil, anóbrž pracoval jako vychovatel. Drobný ale podstatný rozdíl. Žalovat tě nebudu já, žalovat by tě mohl starosta...koneckonců, má s tím zkušenost. Docela by mě zajímalo, Slávečku, kolikrát jsi ty sám ve škole řekl soušce paní učitelko. Určitě jsi měl šáteček červenej, jak prdel paviána a zpíval "Vlajka vzhůru letí", až se Tatry zelenaly, co :-D