Chrudimské noviny Strážníci pátrají po vandalovi, který v Břetislavově ulici vysklil dveře zdejší cukrárny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Strážníci pátrají po vandalovi, který v Břetislavově ulici vysklil dveře zdejší cukrárny

Chrudim - V úterý před devátou hodinou ranní přijali strážníci oznámení, že v nemocnici před ordinací rehabilitačního střediska je na lavičce jakýsi spáč. Strážníci na místě o chvíli později zjistili, že se jedná o muže z Chrudimi. Dotyčný se cítil po zdravotní stránce v zcela pořádku, z místa pak sám odešel.

V 11.00 hodin prověřovali strážníci oznámení o volně pobíhajícím psu, který byl viděn v Moravské ulici. Hlídka provedla kontrolu ulice a přilehlého okolí, avšak žádného volně pobíhajícího psa však nenalezla.

Po půl čtvrté odpolední oznámil občan, že ve  Škroupově ulici na tamní autobusové zastávce leží bezdomovec. Strážníci spícího muže probudili, přičemž současně zjistili, že jde skutečně o místního bezdomovce. Po krátkém rozhovoru byl muž z autobusové zastávky vykázán.

Ve středu necelou hodinu po půlnoci oznámila strážníků obsluha jedné z chrudimských restaurací, že mají problém s hostem, který nechce zaplatit. Hlídka na místě zjistila, že problémový host u sebe nemá žádný doklad, kterým by prokázal svou totožnost. Z tohoto důvodu byl předveden na zdejší policejní oddělení. „Vzhledem k tomu, že se v daném případě nepodařilo muži prokázat úmyslné protiprávní jednání, byla obsluze předána jeho totožnost. Strážníci na závěr obsluhu poučili, jak v dané věci dále postupovat,“ zmiňuje zpráva chrudimské městské policie.

Po čtvrté hodině ranní vyráželi strážníci prověřit oznámení, které se týkalo muže, jenž měl nejprve sedět a poté se pohybovat po silnici v  Čáslavské ulici. Do příjezdu hlídky sledoval muže kamerovým systémem operační důstojník, který zaznamenal, že dotyčný vešel do herny na Palackého třídě. „Strážníci zde zjistili, že se jedná o chrudimského občana. Muž byl orientován místem i časem, po zdravotní stránce byl v pořádku. S tímto zjištěním strážníci z místa odjeli,“ upřesňuje zpráva chrudimské městské policie.

Před sedmou ráno přijali strážníci oznámení, že v Břetislavově ulici došlo v nočních hodinách k rozbití skleněné výplně dveří u cukrárny. „Strážníci na místě jednali s majitelkou cukrárny, která odhadla způsobenou škodu na dva tisíce korun. V následujících dnech bude ze strany městské policie provedeno šetření ke zjištění neznámého pachatele přestupku proti majetku, respektive poškození cizí věci,“ uvádí zpráva o událostech řešených městskými strážníky, ke kterým došlo z úterý na středu.

red

Reklama

Obrázek uživatele platek
#4214 platek 1. Leden 2016 - 11:48
Opet se ukazuje ubohost techto radoby novin. Vse zkopírováne ze stranek mpchrudim.cz
Obrázek uživatele koala
#4215 koala 1. Leden 2016 - 14:05
Platku, dle tvého minulého příspěvku devět minut před silvestrovskou půlnocí odhaduji, že tě dali na silvestra do služby a ty jsi musel jen koukat z oken městské policie na to veselí na náměstí. Svoji nasranost pak ventiluješ zde. Zkus se v práci víc snažit, zlepši si třeba fyzičku během a dřepy. Třeba ti pak bude náčelník dávat lepší služby:)
Obrázek uživatele platek
#4216 platek 1. Leden 2016 - 15:47
:-D :-D :-D je vidět že nemáte absolutne zadnou paru kdo ja jsem a nebo kde pracuji. ;-) navic věřim, že ti 4 strážníci a jeden operační co pracovali na Silvestra se nestěžuji, protoze od půlnoci do rána dělali za 100% příplatek za svátek z penez daňových poplatníků :-D Jde o to, že je to pravda! Jsou to novináři na baterky, maji něco zjišťovat a ne najed ma mail a ctrl+c a pak crtl+v a nebo kopirovat ze stranek mpchrudim.cz kde si to přečtu také, ale vyrazit do terénu atd.
Obrázek uživatele Roman Zahrádka
#4217 Roman Zahrádka 1. Leden 2016 - 16:27
platek: Opet se ukazuje ubohost techto radoby novin. Vse zkopírováne ze stranek mpchrudim.cz
Platku, nebudu Vás titulovat vážený, protože jste tu v minulosti napsal spoustu nenávistných komentářů za hranicí vkusu a dokonce vyvolával pod některými články nesnášenlivost mezi určitými skupinami obyvatel v rozporu se zákonem, což ve Vašem případě, pokud jste skutečně městský strážník, je hodně na pováženou a jste spíše zralý na pohovor s psychologem než na službu v uniformě a s pistolí za pasem. Abych Vás ale uklidnil, nebo ještě lépe, abych ukojil Vaši touhu po některých informacích a seznámil ostatní čtenáře s praxí zveřejňování zpráv z činnosti městských a republikové policie nebo hasičského záchranného sboru, uvádím, že je tento způsob vždy předjednán s odpovědným pracovníkem dané složky, v případě Městské policie Chrudim konkrétně s vrchním strážníkem Lukášem Dvořákem a místostarostou Miroslavem Tejklem. Takže nejde z Vaší strany o nic objevného a někdy se prostě stane, že uděláme ctrlc a ctrlv, a zprávu použijeme. Dodávám ale, speciálně pro Vás, že jen "někdy", jinak pracujeme se svodkami stejně jako všechna ostatní média. Vzhledem k tomu, že jsem jich za svou kariéru prošel několik a na zprávy z oblasti krimi a justice se specializuji, tak vím, o čem mluvím. Proto si, prosím, odpusťte poznámky o jakési "ubohosti těchto rádoby novin", protože se obávám, že rozumíte mediálně sféře asi jako koza petrželi. Všem ostatním čtenářům se omlouvám za tento tón a budu doufat, že budeme pod články debatovat nad smysluplnějšími tématy, než nad těmi, kterými nás zásobuje Platek.
Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#4218 ŠIMŠÁK 1. Leden 2016 - 16:45
Já jsem Plátkovi už několikrát říkal ať to už nehulí.Rozumný člověk by toho nechal, ale on...
Obrázek uživatele platek
#4219 platek 1. Leden 2016 - 19:31
Romane :-D za pravdu se každý zlobí :-D Já vím moc dobře jak to je a nechápu proč si pořád vy b.....í :-) myslíte, že jsem u měšťáků :-D ale bavím se, to zase ano :-D