Chrudimské noviny Objeví se v Olbrachtově ulici retardéry? Také o této překvapivé možnosti jednali členové komise rady města

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Objeví se v Olbrachtově ulici retardéry? Také o této překvapivé možnosti jednali členové komise rady města

Chrudim - Retardér v Olbrachtově ulici by mohl pomoci chodcům překonat zdánlivě málo frekventovanou silnici. Přesto se tímto návrhem regulérně zabývali členové komise rady města pro hospodářský rozvoj. Po loňských opravách okolí podchodu železniční trati by se mohlo jednat o další úpravy v této lokalitě.

Členům komise, mezi něž patří třeba Josef Lebduška (Svobodní) nebo městský zastupitel Tomáš Vápeník (SNK-ED), se zdá, že přejít Olbrachtovu ulici může být pro některé z chodců velmi obtížné. Přestože se zde v minulosti nestala žádná nehoda a nejsou slyšet ani stížnosti od vedení Gymnázia Josefa Ressela, jehož studenti tvoří největší část chodců v této oblasti, o zřízení retardéru se tu vážně uvažuje. Vzniknout by tady měl ne jeden zpomalovací práh, ale rovnou dva. Ten první by se mohl objevit hned nad podchodem, druhý potom u benzínky Eurobit. Počítá se zde také s novým přechodem pro chodce.

Retardér zpomalí auta, která si v prý v Olbrachtově ulici dávají často závody. Oblíbenou zkratku se snaží projet co nejrychleji.  Foto: Chrudimské noviny

V nedávné minulosti si především obyvatelé Olbrachtovy ulice stěžovali na bezohledné řidiče, kteří v místech u Vaňkovy vily odstavují své vozy a ti, kdo chtějí po silnici pokračovat dále, jen horko těžko hledají příležitost, jak jejich auta objet. Městská policie Chrudim zde proto neustále zasahuje a hříšníky se snaží pokutovat. Podle informací, které prosakují od samotných strážců zákona, si však mnoho řidičů z těchto pozvánek do služebny nedělá těžkou hlavu a parkovačky hned hází do koše. Doufají totiž, že se jejich případ v záplavě jiných ztratí. Vybudování zmiňovaných retardérů, v nichž našla místní radnice nevšední zálibu, je tak otázkou, jíž by se mohla v budoucnu zabývat rada města.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#4487 karel1 8. Únor 2016 - 18:51
Zase další blbost pánů radních,ale kde je potřeba tam se neudělá.Hlavně že se vyhodí peníze.