Chrudimské noviny Přednost na kruhových objezdech se od letošního roku mění

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Přednost na kruhových objezdech se od letošního roku mění

Chrudim - Další nástrahu na řidiče si připravila nová pravidla provozu na pozemních komunikacích. Krom jiného, mění se v nich i přednost na kruhovém objezdu, což je téma, které je pro Chrudim nadmíru aktuální. Jedná se totiž o město, které disponuje hned devíti kruhovými objezdy a na jubilejní desátý se čeká.

Vyznat se ve stále narůstajícím množství předpisů a regulací začíná být pro běžného občana České republiky rok od roku obtížnější. Od letoška se navíc poslanci rozhodli zkomplikovat již tak dost problematické cestování přes kruhové objezdy a rozhodli se upravit na nich přednost. Od ledna tak neplatí, že řidiči přijíždějící pro tomto objezdu mají automaticky přednost. Pokud totiž není na kruhovém objezdu přednost upravena dopravními značkami, platí zde přednost zprava. První tedy „kruhákem“ neprojede ten, kdo se pohybuje přímo po něm, ale řidič vozidla, jež se k němu blíží.

V počtu kruhových objezdů se Chrudimi málokteré město vyrovná.  Foto: Chrudimské noviny

V případě kruhových objezdů, u nichž se značky nacházejí, se nic nemění. Přednost mají i nadále ti, kdo přijíždějí po objezdu. Nabízí se tak otázka, proč vůbec tyto nové předpisy vznikají. Chce snad vláda České republiky naplnit protékající státní kasu výběrem pokut stejně, jako některé obce a města?

red

Reklama

Obrázek uživatele chrudimák
#4636 chrudimák 21. Březen 2016 - 22:27
asi se mohlo ještě doplnit, že v Chrudimi jsou předností v jízdě osazeny všechny kruhové křižovatky - takže vše bez změny .....
Obrázek uživatele karel1
#4637 karel1 22. Březen 2016 - 14:51
Já bych změnu udělal i v Chrudimi ať je ještě větší sranda