Chrudimské noviny Strážníci kontrolovali na základě telefonického oznámení školní docházku nezletilé dívky

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Strážníci kontrolovali na základě telefonického oznámení školní docházku nezletilé dívky

Chrudim - Strážníci městské policie musí často řešit doslova kuriózní případy. Nejedná se jen o zaběhnutá štěňátka a pospávající bezdomovce. Lidé si všímají i banalit, které pak potřebují někomu sdělit. Telefonní číslo 156 je pak nejlepším "přítelem na telefonu".

Hned dva nevšední výjezdy absolvovali strážci městského pořádku v úterý 22. března. „V deset hodin dopoledne vyjeli do ulice Čs. armády, neboť podle telefonického oznámení na lince se ve zdejší restauraci nachází muž společně s dívkou, která by podle oznamovatele měla být touto dobou ve škole. Hlídka následně zjistila, že se jedná o muže s bydlištěm v Čankovicích a jeho dceru. Tento muž hlídce uvedl, že jeho dcera není ve škole, neboť k povinné školní docházce nastoupí až v září. Strážníci tuto informaci následně ověřili u ředitelky základní školy, do které bude dívka nastupovat, a tato mužova tvrzení potvrdila. Po zjištění těchto skutečností hlídka odjela,“ říká vrchní strážník Lukáš Dvořák.

Po čtvrt na čtyři odpoledne vyjela hlídka pro změnu do Václavské ulice, protože ostraha tamní prodejny sdělila, že neznámý muž odešel i s nákupním vozíkem směrem na Presy. V uvedeném muži byl strážníky zjištěn chrudimský občan, který v nákupním vozíku vezl do svého bydliště větší množství zboží, jež právě zakoupil. Muž dále uvedl, že nevlastní automobil a bydliště má nedaleko uvedené prodejny, takže si často dopravuje nákup domů přímo v nákupním vozíku a tento vždy následně vrátí zpět.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#4642 karel1 28. Březen 2016 - 16:53
Nepřekročili náhodou pánové opět svoje pravomoci? Udělat to mě ,tak bručím,protože měštákům je velké kulové co tam dělají. Zase řešili po čem jim nic není. Na toto jsou velcí frajeři.