Chrudimské noviny Radnice po týdnu dementovala informace uvedené v aprílovém článku Chrudimských novin

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Radnice po týdnu dementovala informace uvedené v aprílovém článku Chrudimských novin

Chrudim - Aprílový článek, který vyšel prvního dubna v Chrudimských novinách, má dohru. Vedení města a zodpovědné úředníky do dnešního dne „bombardují“ svými dotazy obyvatelé města, kteří uvěřili v jeho pravdivost.

Za týden se z článku stal druhý nejčtenější text Chrudimských novin, který se k dnešnímu dni pyšní téměř 24 tisíci přečteními. V podstatě se dá říci, že ho četl každý Chrudimák. Článek však v žádném případě nereflektuje skutečnost a jedná se pouze o aprílový vtip.

Článek z pátku 1. dubna 2016 s názvem Po návštěvě ministra vnitra Chovance je jasno. Během několika týdnů se v Chrudimi objeví první uprchlíci soukromého lokálního internetového média svým sugestivním podáním zmátl část chrudimské veřejnosti,“ říká tiskový mluvčí místní radnice Aleš Prokopec. A pokračuje. Ta uvěřila aprílovému mystifikačnímu žertu, že do Chrudimi zamíří dvě stovky uprchlíků z Blízkého východu. Obzvláště ve spojení s informací o skutečné návštěvě ministra vnitra Milana Chovance v Chrudimi a s fiktivními citacemi vedení města a městské policie mohla tato zpráva vyznít věrohodně. Protože dohady neutichají, rádi bychom touto formou chrudimskou veřejnost ubezpečili, že se informace o uprchlících z Blízkého východu mířících do Chrudimi nezakládá na skutečnosti a jedná se pouze o aprílový žert,“ snaží se uklidnit veřejné mínění Prokopec.

V zakonzervovaném Hotelu Bohemia se žádní uprchlíci neobjeví.  Foto: Chrudimské noviny

Redakce Chrudimských novin kvituje, že si vedení města po týdnu všimlo zmiňovaného textu a neuvedením jeho přesného zdroje se pokusilo nezvyšovat další čtenost. Jde tak o jednoznačné pokračování ignorance a ostentativního nezájmu, s nímž se Chrudimské noviny ze strany vedení města potýkají od samého počátku své existence. Ani tyto „klacky pod nohy“ však nebrání redaktorům odvádět práci, která noviny řadí na přední příčku čtenosti ve městě samotném.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Mathias
#4719 Mathias 7. Duben 2016 - 15:50
Valento, Valento...ty na ty svoje vtípky jednou pěkně dojedeš....zasloužil bys vyhazov..
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#4720 Zbyněk Kotúč 7. Duben 2016 - 23:52
Škodááá, tady radnice propásla šanci, jak to Chrudimským novinám natřít ve sledovanosti :-). Stačilo otočit knoflíkem a dementi odvysílat městským rozhlasem. Třeba: "Žáá dáááá me vše chny hlu páááááá ky, kte říííííí u věři li a prííí lo véééééé mu žer tíííí ku, aby náááááááááám již ne vo la li".