Chrudimské noviny Dětské hřiště v Čáslavské ulici prý trpí nájezdy Romů

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Dětské hřiště v Čáslavské ulici prý trpí nájezdy Romů

Chrudim - Ve městě je několik lokalit, které se dají označit za problémové a i strážníci městské policie se do nich vydávají radši po dvou. Jedním z takových míst je třeba pověstná lavička u kostela svaté Kateřiny, okolí ubytovny v Tovární ulici a nově také dětské hřiště v Čáslavské ulici.

Místní obyvatelé se sem bojí pouštět své děti samotné a po setmění zde prý nastávají doslova rejdy neukázněné mládeže. Ta zde popíjí, vyřvává a následně demoluje zařízení hřiště.  To co se na hřišti děje poslední dobou, je mazec. Bydlíme tu zhruba rok a není tu vidět procházející policista, který by občas hřiště zkontroloval. Není možné jít s dítětem ven, protože tam od rána do večera sedí cikáni, kteří používají slovník, že nemůžu ani dceru pustit na balkon. Všude špačky od cigaret, které chodí večer sbírat a dojíždět. Když tam náhodou nejsou cikáni, tak se na hřišti scházejí školáci, kteří sedí na lavičkách takovým způsobem, že další jejich použití je vyloučené. Všude se válejí krabičky od cigaret a pet lahve. Večer se cikáni realizují skákáním po stříšce domečku. Ani bych se nedivila, kdyby v písku byla zapomenutá injekční stříkačka,“ popisuje neutěšenou situaci na hřišti jedna z místních obyvatelek.

Vrchní strážník Lukáš Dvořák slíbil pomoci. Jeho muži a ženy v uniformě se prý na hřiště zaměří a výtečníky si „podají“. V minulosti se jim tak podařilo zvládnout třeba posedávající opilé bezdomovce na zmiňované lavičce.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele platek
#4784 platek 26. Květen 2016 - 7:39
RASISTI!!!
Obrázek uživatele brta1
#4791 brta1 27. Květen 2016 - 11:29
no cigani co taky čekat,postavte tan 3 nácky a bude klid.ja to střilim prakem z balkonu.....