Chrudimské noviny Sjezd u Medlešic by mohl být otevřen již v pátek

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Sjezd u Medlešic by mohl být otevřen již v pátek

Chrudim - Otevření sjezdu u místní části Medlešice se blíží. Silničáři momentálně finišují s výstavbou kruhového objezdu, jenž bude plnit roli jednosměrné křižovatky, jež pustí auta pouze ze směru od Pardubic. Otevřena by měla být mezi pátkem 10. června a pondělím 13. června.

Sjezd z obchvatu u místní části Medlešice se v původním projektu vyskytoval, ale později z něj záhadně zmizel. Vedení města po medializaci kauzy Chrudimskými novinami opětovně zahájilo jednání o jeho výstavbě a ta byla korunována úspěchem. Část sjezdu se proto začal stavět již letos a v současné době se nachází před otevřením.

Kritici sjezdu upozorňují na nemilý známý fakt – auta si, podle nich, budou krátit cestu opět přes město a zbývající část obchvatu ignorovat. Zda se tyto předpovědi naplní, ukáže obligátně opět až čas.  

Foto: Jindřich Balous

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Michal Staněk
#4822 Michal Staněk 9. Červen 2016 - 8:58
Jak jsem od začátku tvrdil, ŘSD samozřejmě nedovolilo dát na sjezd zákazové značky, takže nám od pátku zase všechen tranzit na Žďár, včetně kamionů, bude jezdit přes Chrudim. Skvěle to pan místostarosta Trávníček (ČSSD) prosadil, opravdu výborné! Budeme mít situaci jak v Havlíčkově Brodě, kde jezdí všichni přes centrum, my ještě horší o ty kamiony... A vzhledem k neplatnosti EIA na další část obchvatu se Chrudim vrací na několik dalších let do situace před obchvatem (OK, alespoň ten tranzit na Mýto pojede po obchvatu)
Obrázek uživatele jobek
#4823 jobek 9. Červen 2016 - 12:45
Blahopřejeme. Zase jedno polovičaté a debilní řešení. Až to slavnostně otevřete, začněte si dělat statistiku, kolik dementů se bude snažit najet na obchvat v opačném směru, tedy od Chrudimi do Pardubic. V prvním týdnu jich tipuji 12. Má někdo jiný tip?
Obrázek uživatele to je jedno
#4824 to je jedno 9. Červen 2016 - 16:55
Michal Staněk: Jak jsem od začátku tvrdil, ŘSD samozřejmě nedovolilo dát na sjezd zákazové značky, takže nám od pátku zase všechen tranzit na Žďár, včetně kamionů, bude jezdit přes Chrudim. Skvěle to pan místostarosta Trávníček (ČSSD) prosadil, opravdu výborné! Budeme mít situaci jak v Havlíčkově Brodě, kde jezdí všichni přes centrum, my ještě horší o ty kamiony... A vzhledem k neplatnosti EIA na další část obchvatu se Chrudim vrací na několik dalších let do situace před obchvatem (OK, alespoň ten tranzit na Mýto pojede po obchvatu)
A z jakého důvodu tam nedovolí dát zákazové značky ? Pak to opravdu je řešení na h*ovn*. Zákaz kamionů tam měl určitě být !
Obrázek uživatele Michal Staněk
#4825 Michal Staněk 9. Červen 2016 - 17:02
Protože je to příjezd k průmyslové zóně Sever, odbočka na Čáslav, silnice druhé třídy v perfektním stavu... Bylo jasné od začátku, že to nepovolí, dát někam zákazovou značku není jen tak a od začátku jsem na to upozorňoval, musí se k tomu kladně vyjádřit několik orgánů, Policie, ŘSD, Kraj... Podívejte se jen jak dlouho (několik let) trvalo, než Litomyšl mohla zakázat kamionům jízdu kolem zámku UNESCO a tam k tomu bylo ještě několik dalších faktorů, včetně přilehlých silnic atp. Že nám to tu nikdy zakázat nepovolí bylo nad slunce jasné každému, kdo se alespoň trochu zajímá a dopravní problematiku... Což bohužel nejde říct o našem zodpovědném místostarostovi za dopravu... Stádo volalo po sjezdu, tak teď ho budou mít. Ať se ukáže, jaká to byla chyba, otevřít sjezd před dokončením obchvatu, budu prosazovat opětovnou instalaci zábran - doufám že do roka a do dne je tam máme zpátky. Protože dostavba obchvatu je kvůli EIA záležitost dalších 5 let.
Obrázek uživatele Bleeer
#4826 Bleeer 9. Červen 2016 - 21:04
"Vedení města po medializaci kauzy Chrudimskými novinami opětovně zahájilo jednání o jeho výstavbě a ta byla korunována úspěchem." Jestli jde o úspěch se teprve ukáže. ;) Michale Staňku, můžete alespoň naznačit, jak by šlo prosadit uzavření sjezdu, do jehož vybudování jdou právě teď miliony korun?
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#4827 Jakub Valenta 10. Červen 2016 - 7:13
Úspěšně skončilo vybudování. Zda se prokáží černé předpovědi pána výše, uvidí se brzy.
Obrázek uživatele Bleeer
#4828 Bleeer 10. Červen 2016 - 7:38
Kdyby šlo jen o černé předpovědi pána nahoře, nechávalo by mne to chladným. Bohužel se ale jedná o závěry, které vyplývají z 15 let starého materiálu, který vznikl při projednávání dopravní koncepce: http://chrudimskenoviny.cz/sites/default/files/field_priloha/priloha_odpovedi_-_zapis_z_jednani_z_21.11.2001.pdf Čili i kdybychom si mysleli, že Staněk je hysterka, závěry, ke kterým došli starosta, ministerští úředníci a zpracovatel dopravního generelu, hovoří jasně. To, že místostarosta zapomíná, a dělá tak zmatečná rozhodnutí, bohužel přehlédnout nelze.
Obrázek uživatele Michal Staněk
#4829 Michal Staněk 10. Červen 2016 - 8:39
Bleeer: "Vedení města po medializaci kauzy Chrudimskými novinami opětovně zahájilo jednání o jeho výstavbě a ta byla korunována úspěchem." Jestli jde o úspěch se teprve ukáže. ;) Michale Staňku, můžete alespoň naznačit, jak by šlo prosadit uzavření sjezdu, do jehož vybudování jdou právě teď miliony korun?
To je jednoduché - přijede stejný kamion, který ty zátarasy odstranil a zase je tam dá + se přeškrtnou takovou tou oranžovou páskou návěstné cedule...:-) Neříkám, že Pardubická bude zase stát až k Agipu, ale jde i o hluk, prach a prostě příjemné životní prostředí na ose Pardubická - Obce Ležáků, kde tudy ode dneška zase pojede veškerý tranzit na Žďár, stejně jako se tomu děje v HavlBrodě. A kruhák u Medlešic zajisté své využití najde i v budoucnu, investice to nebyla zmařená - pokud ale poukazujete na cenu kruháku u Medlešic, tak taky poukažte na cenu obchvatu, který se tímto přestane využívat. Tam je potom rozdíl cen znatelný mnohem více...
Obrázek uživatele Bleeer
#4830 Bleeer 10. Červen 2016 - 9:34
Nějak automaticky předpokládáte, že každý, kdo má k vašemu stanovisku otázku, s ním nesouhlasí. Je to jinak. Nezpochybňuji, co píšete (ostatně, píši tu již dlouho to samé, viz. např.: http://chrudimskenoviny.cz/kategorie/zpravy/za-zruseny-sjezd-u-medlesic-muze-jak-byvaly-starosta-ladislav-liby-tak-soucasny-mis). Má otázka směřovala k tomu, jak to lze prosadit - předpokládám, že peníze, které se nyní investují do budování KO jsou krajské, nebude tedy potřeba souhlas kraje k tomu, aby se zátarasy daly nainstalovat zpět? A co PČR - nebude potřeba její stanovisko?
Obrázek uživatele Michal Staněk
#4831 Michal Staněk 10. Červen 2016 - 9:52
Bleeer: Nějak automaticky předpokládáte, že každý, kdo má k vašemu stanovisku otázku, s ním nesouhlasí. Je to jinak. Nezpochybňuji, co píšete (ostatně, píši tu již dlouho to samé, viz. např.: http://chrudimskenoviny.cz/kategorie/zpravy/za-zruseny-sjezd-u-medlesic-muze-jak-byvaly-starosta-ladislav-liby-tak-soucasny-mis). Má otázka směřovala k tomu, jak to lze prosadit - předpokládám, že peníze, které se nyní investují do budování KO jsou krajské, nebude tedy potřeba souhlas kraje k tomu, aby se zátarasy daly nainstalovat zpět? A co PČR - nebude potřeba její stanovisko?
Vaše úvaha o krajských penězích směřuje správným směrem, nicméně zde je to "výjimečná" situace - kruhák se budoval z peněz státních (ŘSD) jako jedna ze staveb přiléhajících bezprostředně k obchvatu (viz tato fotka: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205255442500329&set=a.10205255441820312.1073742473.1674751250&type=3&theater) . Zátarasy byly odstraněny po jednáních a naléhání místost. Trávníčka na ředitele oblastního ŘSD Vebera - kdyby Trávníček nenaléhal, tak tam ŘSD ty zábrany klidně nechá, jen zbuduje kruhák jako investici do budoucna (až tam jednou bude MÚK), protože na ten kruhák už měli přiklepnuté peníze. Mám v mailu emaily od Vebera, kde píše, že situace je to složitá a že instalace / odstranění zábran je jen na uvážení města Chrudim. Samozřejmě, opět by se musela vyjádřit Policie a všichni ostatní, stejně jako to udělala nyní při otvírání, ale předpokládám, že když se jednou kladně vyjádřili k zátarasám, tak se k nim vyjádří kladně podruhé, pokud se prostě ukáže, že jejich odstranění bylo chybou, kterou trpí celá Chrudim (Medlešičtí prominou, ale prostě je objektivní fakt, že se u nich hustota dopravy nezvedla nijak výrazně a rychlost se taky nepřekračovala - zjištěno měřením městské policie a úřadu). Samozřejmě opětovnou instalaci prosadit by nebylo "jen tak", ke všemu pokud bude Trávníček místostarosta, ale tak volby budou do dvou let a pak se můžou věci pohnout. Protože obchvat nebude dříve než za 5 let (a to jsem optimista).
Obrázek uživatele Bleeer
#4832 Bleeer 10. Červen 2016 - 12:20
Díky za odpověď. Teď se sjezd otevřel, tak uvidíme za takových 14 dnů.
Obrázek uživatele jetozver
#4834 jetozver 11. Červen 2016 - 6:39
Je do dobře, že se doprava rozmělní a klesne tak zátěž U Stadionu, family, ul. Václavská, Vlcnov, Orel a hlavně u nemocnice. To jsou lokality kde to je nyní velmi zatížené a lidi tam trpí na úkor těch, kteří si polovičatým řešením obchvatu pomohli.
Obrázek uživatele cezar
#4835 cezar 14. Červen 2016 - 8:44
Dobrý den.A jsme tam kde jsme.Pardubická opět ucpaná.Na co je ten obchvat? Na h.... S pozdravem CÉZAR
Obrázek uživatele martin66
#4837 martin66 15. Červen 2016 - 7:40
cezar: Dobrý den.A jsme tam kde jsme.Pardubická opět ucpaná.Na co je ten obchvat? Na h.... S pozdravem CÉZAR
Ale houby, včera jsem tam jel v cca 16,10, hlavně ze zvědavosti od pardubic přede mnou jelo jedno auto - jen jsem cekal až projedou všecna auta směrem od lidlu k Romanii