Chrudimské noviny Veřejné projednání výstavby garáží pro sanitky U Stadionu prý proběhlo v červnu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Veřejné projednání výstavby garáží pro sanitky U Stadionu prý proběhlo v červnu

Chrudim – Každému, kdo by snad na základě vyjádření městské zastupitelky a manažerky Zdravého města Šárky Trunečkové (SNK – ED) nabyl dojmu, že radnice se vykašlala na veřejné projednání výstavby stanice RZS U Stadionu, město vzkazuje: „Mýlíte se“. Veřejné projednání prý proběhlo.

Byl to městský zastupitel František Pilný (ANO 2011), kdo Trunečkovou na posledním zasedání zastupitelstva atakoval s dotazem, zda vůbec měli lidé příležitost mluvit do likvidace zeleně v místech, kde má stanice rychlé záchranné služby vyrůst. Manažerka Zdravého města odpověděla: Kulatý stůl žádný nebyl, projednávání žádné nebylo v rámci Zdravého města,“ zní její doslovná odpověď, jež je dohledatelná ve zvukovém záznamu z jednání městských zastupitelů.

O to více pak překvapí reakce starosty města Petra Řezníčka (SNK – ED). Ten teď totiž tvrdí, že veřejné projednávání výstavby stanice a tím i likvidace stromů proběhlo 15. června letošního roku v rámci projednávání návrhu změny číslo jedna územního plánu města. Kdo se tohoto veřejného projednání nezúčastnil, nemůže teď „brečet“, že ho radnice převezla a za humny mu nechá vystavět hlučné garáže pro sanitky. Starosta však jedním dechem tvrdí, že pokácené stromy bude muset investor výstavby nahradit novými jinde. 

Sanitky mají své hlavní stanoviště přímo v nemocnici, což by se mělo změnit.  Foto: Chrudimské noviny

Nabízí se paralela s případem Miloše Chudáčka. Také jemu město za zády změnilo územní plán a z pozemků k výstavbě výrobních hal udělalo ochrannou zeleň. Byla to prý jen jeho chyba, že se o změny v územním plánu nezajímal a je neřešil. Jak však měl podnikatel, respektive obyvatel sídliště U Stadionu vůbec tušit, že se něco takového chystá? Na to má všemocný úředník jedinou odpověď: „Neznalost neomlouvá“. Kam se poděla slušnost a vědomí služby těm, jejichž odvody tvoří část mzdy úřednické armády? To již nejspíše přesahuje chápání průměrného byrokrata.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele brta1
#5154 brta1 20. Říjen 2016 - 13:14
trapné a ubohé :-)
Obrázek uživatele chrudimák
#5155 chrudimák 22. Říjen 2016 - 20:15
když si tam chtěli postavit garáže lidi ze sídliště tak to nešlo, ale sanitky ty tam mohou být - fakt tady tomu přestávám rozumět